Buna tuturor,
Ma confrunt cu urmatoarea problema. In anul 1991 bunicul meu a cumparat un teren de 115 MP, primind totodata si 100 MP de la stat, pentru care nu are acte.
In anul 1994 s-a casatorit si tot in acelasi an s-a emis si titlul de proprietate pentru acel teren, insa a fost trecuta si ea pe titlul de proprietate.
Mentionez ca ea a facut o cerere in acest sens si el a semnat precum ca este de acord sa fie trecuta si ea in titlul de proprietate.
In 2010 ea a decedat si copiii ei nu vor pe cale amiabila sa facem masa succesorala, si de proces in acest sens nu ma arunc, pentru ca poate dura ani.
Vreau sa stiu daca in cazul in care as cere anularea titlului de proprietate as avea castig de cauza, deoarece nu erau casatoriti cand el a cumparat pamantul. Mentionez ca in act de vanzare cumparare este trecut doar el ca proprietar a pamantului si casei aferente acesteia.
P.S. Eu consider ca acel titlul de proprietate a fost emis gresit.
imi pare rau sa va spun dar m am lovit de o problema asemanatoare si pot sa spun ca m am luptat cu morile de vant.eu doream anularea unui titlu care la baza avea un titlu provizoriu care era un fals grosolan dar din pacate in aceasta privinta legislatia are multe lacune iar administratia atat cea locala cat si cea judeteana merge mana n mana,isi acoperta greselile si ce este mai grav nimeni nu i trage la raspundere pentru greseli singurele sanctiuni fiind de mustrare sau 15% din salariu!incercati inainte de orice sa consultati un jurist specializat pe fond funciar.
Am consultat un avocat specializat doar pe acest domeniu, insa chiar daca mi-a spus ca am sanse mari de aproximativ 80% (pentru ca suntem in Romania), as vrea sa mai cer parerea si unui alt avocat.
Pai cererile de reconstituire a dreptului de proprietate s-au facut in 1991, cum a cumparat bunicul in 1991 si apoi si-a trecut si consoarta pe titlu? Cand au facut amandoi cerere la comisia locala, care sa le fie aprobata? Legea 18/1991 a reconstituit dreptul de proprietate pentru cei care au adus teren in CAP, insa suprafata mica ma indeamna sa cred ca vorbim de o curte, ceva. Daca in actul de v-c figureaza bunicul, ca necasatorit, consider ca in baza art. III lit. a din legea 169/1997 se poate solicita nulitatea absoluta partiala a titlului, in sensul radierii consoartei de acolo (ca persoana fara drept).
Da, au facut cerere amandoi in 1994 pentru crearea titlului de proprietate. El nu are carte si ea a profitat oarecum de asta si l-a pus sa semneze fara sa stie ce semneaza. Oricum asta nu o pot dovedi, insa vreau sa o scot de pe titlul de proprietate, pentru ca eu consider ca a fost intocmit gresit. Am inteles ca acea cerere nu impiedica anularea, este adevarat?
In 1994 nu se mai depuneau cereri pentru reconstituirea dreptului de proprietate, implicit emiterea TP. Cererile s-au facut in 1991 (februarie-martie) si din nou in 1997. Important este contractul de vanzare-cumparare: daca acolo este trevut doar bunicul, la acea data necasatorit, consider ca, pe cale judecatoreasca, se poate radia consoarta din TP.