avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 273 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Poate un primar sa anuleze un titlu de proprietate?
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Poate un primar sa anuleze un titlu de proprietate?

Buna ziua,
am o mica problema.

In anul 1992 tatal meu a cerut reconstituirea dreptului de proprietate, in baza L 18/91, asupra unui teren pierdut in urma colectivizarilor din perioada regimului comunist. Din cate am inteles, la acea data reconstituirile se faceau doar pentru suprafate de 5000 de mp, asa ca tatal meu, pentru a putea recupera terenul integral, a cerut reconstituirea a cate 5000 de mp pe numele sau si al fiecaruia din cei 4 copii ai sai.
La ceva timp decesul tatalui meu, am intrat in posesia titlului meu de proprietate si am observat ca pe acesta prenumele meu era trecut gresit,cu toate acestea eroarea nu este una flagranta, diferenta fiind doar de o litera.
Adevarata problema a aparut insa in momentul in care am incercat sa aflu cum as putea sa remediez situatia, cand mi s-a spus ca daca m-as adresa primarului din comuna in care este situat imobilul mi s-ar anula titlul de proprietate, deoarece reconstituirea nu s-a facut conform legii. Aceasta trebuind sa se faca pe numele tatalui meu, titularul dreptului la acea vreme.
In conditiile acestea as dori sa va intreb daca intradevar un primar poate anula un titlu de proprietate si daca as putea cumva remedia aceasta eroare fara sa ma adresez instantei de judecata din moment ce deocamdata nu dispun de resursele financiare pentru un proces.

Multumesc mult.
Ultima modificare: Vineri, 30 Martie 2012
JohnDoe22, utilizator
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 19:01, 1 Aprilie 2012
primarul persoana fizica nu are nicio autoritate in domeniu.
1. In baza legii 18/1991, reconstituirea dreptului de proprietate se facea in limita a 10 ha/autor deposedat.
2. reconstituirea dreptului de proprietate se facea pe numele celui care a adus terenul in CAP/mostenitorilor acestuia. Daca tatal dvs. sau rudele dansului au adus acel teren in CAP, copiii nu aveau ce cauta pe TP.
3. primarul, in calitate de presedinte al comisiei locale de fond funciar, poate cere justitiei anularea unui TP in baza art. III din legea 169/1997
4. in cazul dvs. nu este vorba de o anulare a TP (desi, din punctul meu de vedere, acel Tp este emis cu incalcarea legii) ci de o modificare a acestuia, in sensul corectarii numelui. Daca nici o bucata de teren nu a intrat in circuitul civil (instrainata, etc), modificarea se poate face, pe baza de cerere si documente justificative, si de comisia judeteana de fond funciar; totodata, modificarea se poate face si de catre instanta de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reconstituire drept proprietate cristina/BZ cristina/BZ -in 1954 parintii mei au cumparat 5000mp teren in vatra satului,RESPECTIV INTRAVILAN - in 1959 parintii mei,in prezent decedati, figurau cu suprafata( ... (vezi toată discuția)
Modificare titlu de proprietate ContSters115731 ContSters115731 Bunica mea si fratele acesteia au avut in proprietate fiecare o parcela de cate 900 mp fiecare, mostenire de la parintii lor, deci l800 in total.Prin anii ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate gigelas gigelas Buna ziua, Pe un titlul de Proprietate,emis in baza legii 18/91,figureaza tatal si cei trei copii ai sai (2 frati si o sora). Insa,tatal,era decedat din ... (vezi toată discuția)