M-am mutat intr-un bloc nou, care care se pare ca este constituita o asociatie de locatari.
As vrea sa devin si eu membru al asociatiei de locatari.Mentionez ca mai sunt cativa prop. de apartamente in situatia mea.
Presedinta de asociatie mi a spus ca ar fi nevoie sa fie facuta o cerere, de catre un avocat si depusa la instanta.
Eu nu pot sa formulez o cerere si sa o depun la registratura instantei respective?
In plus eu stiam ca in pentru a deveni membru intr-o asociatie de locatari, deja constituita, nu trebuie decat sa faci o cerere, catre respectiva asociatie.
As vrea sa stiu ce pasi sunt de urmat si ce documente sunt necesare.
Multumesc.
Legea 230/2007 Art. 7. - Inscrierea ulterioara in asociatia de proprietari a proprietarilor care nu au fost prezenti la adunarea generala de constituire se face la cererea scrisa a acestora, fara alte formalitati.
Conform disp art 7 din L nr 230/2007 ,in situatia in care doriti sa deveniti membru al asociatiei de proprietari unde aveti domiciliul,va revine dreptul sa adresati presedintelui de
asociatie o simpla cerere
Depuneti o cerere catre presedintele asociatiei, insotita de copia contractului cu care ati cumparat imobilul. Este obligat sa o primeasca, eventual sa va de asi un numar de inregistrare.
Mentionati-i legea si articolul citate anterior.
Noi, in asociatie, pentru a nu mai chinui proprietarii cu cereri..., am facut un formular de aderare la asociatie. Acel formular se gaseste la sediul asociatiei si atunci cand cineva cumpara un apartament in asociatia noastra, completeaza aceasta adeziune si i se solicita noului proprietar copia actului de proprietate si datele membrilor familiei. In acest fel proprieatarul devine membru al asociatiei, este inregistrat in cartea de imobil cu datele luia si ale membrilor de familie si este trecut la cheltuielile de intretinere cu numarul de persoane respectiv.