avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire din indiviziune

Buna ziua, va solicit si eu ajutorul : detin o casa (mostenire) care a fost achizitionata de la stat pe legea 112.Casa se afla intr-o curte cu inca 3 famili ,am un perete comun cu unul din vecini.Eu as dori sa fac o alta iesire nu prin curte ci pe strada pe care am ferestrele, doresc sa transform o fereastra in usa si sa obtin un nr. postal nou.Ce trebuie sa fac si cui sa ma adresez pentru iesirea din indivizune.Va multumesc anticipat. Detin cadastru si cartea funciara pe numele meu .
Cel mai recent răspuns: bobo64 , utilizator 20:14, 14 Iunie 2012
Pentru iesirea la strada solicitati certificat de urbanism si apoi autorizatie de construire pentru construirea unei usi pe peretele de la strada. Puteti solicita de asemenea tot la serviciul urbanism (probabil) atribuirea unui numar postal nou si apoi eliberarea unui certificat de nomenclatura stradala.
Cat priveste iesirea din indiviziune nu am inteles foarte bine care e proprietatea comuna acolo, insa se poate face, daca e cazul, la un notar sau la judecatorie.
Va multumesc pentru sfat. Casa mea este in forma de "L" si la ambele capete casele vecinilor sunt lipite de casa mea.Vecinul din stanga mea plateste chirie la I.C.R.A.L cel din dreapta este propietar ,este necesar acordul lor pentru inceperea formalitatilor sau nu. Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare referitoare la cartea tehnica a casei arbit arbit Buna, As dori sa va intreb daca trebuie sa apara in cartea tehnica a unei case parter+etaj situata intr-o zona urbana, urmatoarele modificari facute fata ... (vezi toată discuția)
Extindere si etajare casa pe o parcela care nu are latimea minima de 12 metri conform p.u.g. parcela are 9.65 metri front stradal si o constructie veche emiladam emiladam Buna ziua vecini mei vor sa construiasca o extindere si etajare in imediata vecinatate a constructiei proprietatea mea noi avand partial constructiile lipite ... (vezi toată discuția)
Lndiviziune curte comuna gabriela1515 gabriela1515 Sunt doi propietari intr-o curte comuna (doua case perete comun, intrari separate), contorizari individuale (curent, gaze ) cu exceptia alimentari cu apa. ... (vezi toată discuția)