avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale PFA
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

PFA

Am PFA cod caen6412 si vreau sa mai adaug pe autorizatie cod5212 ce acte imi mai trebue va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Avocat FLORENTINA ALBU , Avocat 23:38, 29 Decembrie 2008
Nu stiu ce reprezinta codurile,dar nu asta e important.
Faci o inregistrare de mentiune la Registrul Comertului, la biroul care se ocupa de PFA-uri.
De ce nu treci pe la Registrul Comertului, te lamuresc ei mai bine.
Nu uita insa ca trebuie sa prezinti si documente care sa ateste pregatirea sau experienta profesionala.
Trebuie sa va adresati ORC.
In conformitate cu prevederile OUG nr.44/2008:
Art. 14. - (1) Fara a aduce atingere dispozitiilor art. 28 alin. (2), o persoana poate avea cate un singur certificat de inregistrare pentru statutul juridic, respectiv cel de PFA, titular de intreprindere individuala sau membru al unei intreprinderi familiale pentru care a fost autorizata.
(2) Schimbarea sediului profesional si a obiectului principal de activitate se inregistreaza in registrul comertului, cu aplicarea corespunzatoare a dispozitiilor prezentului capitol.
(3) Punctele de lucru se inregistreaza in registrul comertului, cu respectarea dispozitiilor privind sediul profesional si cu aplicarea corespunzatoare a dispozitiilor prezentului capitol.
(4) Pentru desfasurarea unei activitati pentru care nu s-a cerut inregistrarea in registrul comertului si autorizarea functionarii este necesara obtinerea acestora potrivit prezentului capitol.
(5) Cererea pentru efectuarea modificarilor prevazute la alin. (2)-(4) se depune la registrul comertului in care este inregistrata PFA, intreprinderea individuala sau intreprinderea familiala, insotita de declaratia pe propria raspundere, prevazuta la pct. 1.3, 2.3 sau 3.3 din anexa, dupa caz.

(6) Oficiul registrului comertului de pe langa tribunal va elibera un nou certificat de inregistrare in cazul prevazut la alin. (2) si, in toate cazurile, certificatul de inscriere de mentiuni si certificatul constatator emis in baza declaratiei pe propria raspundere, precum si alte acte prevazute de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare autorizatie pfa Undertaker Undertaker care este procedura in cazul in care o pf autorizata intr-un domeniu vrea sa desfasoare activitati in alte domenii? din ce inteleg din lege nu se acorda o ... (vezi toată discuția)
Pf-preschimbare gresita ContSters63174 ContSters63174 BUNA! Am facut recodificarea la o pf in pfa si la complectarea actelor am omis mentiunea de pe spatele autorizatiei unde era activitatea principala a pfa. Am ... (vezi toată discuția)
Schimare domiciliu fiscal persoana fizica catinca_ana catinca_ana Sunt o persona fizica care m-am mutat cu domiciliul de la Suceava la Bacau. La Suceava aveam pe rol niste contracte de inchiriere pentru care ultima rata este ... (vezi toată discuția)