avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Citatie penala in calitate de faptuitor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Citatie penala in calitate de faptuitor

am primit o citatie in calitate de infaptuitor. pe aceasta nu spune nimic despre ce ar fi vorba. banuesc ca este vorba de un incident in care am ridicat stergatorul unei masini parcate in dreptul intrarii care avea parbrizul spart. apoi a venit proprietarul cu un "martor" spunandu-mi ca eu i-am spart geamul. mentionez ca proprietarul masinii este avocat.
eu nu sunt in tara si nu ma pot prezenta la sediul politiei.
ce ma sfaturiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: mihai_cln , utilizator 17:21, 9 Iunie 2012
Ce scrie mai exact pe citatie?
Trimiteti o petitie recomandata cu confirmare de primire pe adresa respectivului organ de urmarire penala care v-a citat , atasand la aceasta si acte care sa justifice faptul ca nu sunteti in tare si ca va aflati in imposibilitate de prezentare la acel organ , sau luati legatura cu un avocat din tara care sa intreprinda cele legale.
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Iunie 2012
Radu Gabrian, Mediator
nu veti sti despre ce este vorba pina cind nu mergeti la intilnirea cu politistul ce se ocupa de caz. va recomand sa va prezentati si daca nu se poate din motive personale sa sunati si sa aminati vizita.
lipsa dvs de la locul si ora din citatie nu va rezolva cazul in favoarea dvs, dimpotriva, se poate emite mandat de aducere.
se poate duce tatal meu impreuna cu un avocat? sau sa incerc sa iau personal legatura cu politia? va multumesc mult pentr ajutor

ete o citatie de prezentare in calitate de faptuitor si mai spune doar unde, nu si de ce
Aveti obligatia de a va prezenta. Daca sunteti in imposibilitate de prezentare, mandatati un avocat sa se ocupe de acest aspect. Tatal dvs nu are calitate( daca aveti peste 18 ani). In orice caz este recomandabil sa NU va prezentati decat insotit de avocat.

Alte discuții în legătură

Citatie dosar trafic si consum de droguri scortisoararoz scortisoararoz Buna ziua! As dori si eu cateva sfaturi in legatura cu o citatie intr-un dosar de trafic si consum de droguri. Am primit aceasta citatie in conditiile in care ... (vezi toată discuția)
Citatie la politie pentru distrugere FlagellumDei FlagellumDei Buna Ziua. Astazi am primit o citatie la politie in calitate de reclamat pt. distrugere. Nu stiu sigur, dar banuiesc pentru ce sunt reclamat. Deseori seara ... (vezi toată discuția)