Buna seara, doamna! Situatia este similara aplicarii Deciziei nr. 19/2011 a ICCJ, act despre care imi amintesc ca am discutat cu dvs. Pentru ca nu pot sa accesez acum site-ul ICCJ, am cautat o discutie despre Decizia nr. 4/2011 si o aveti mai jos:
www.avocatnet.ro/content/for...
Daca veti primi o decizie de pensie emisa potrivit Legii nr. 19/2000, va veti putea adresa instantei de judecata iar in actiunea dvs. veti putea face trimitere la Decizia nr. 4/2011 a ICCJ. In conditiile in care v-ati judecat pentru valorificare veniturilor realizate in acord global iar cererea ati introdus-o la instanta inainte de intrarea in vigoare a Legii nr. 263/2010 (asta nu mai tin minte), veti primi decizie de pensie emisa potrvit Legii nr. 19/2000 pe care o veti contesta in 45 de zile de la comunicare.
Stagiul complet de cotrizare este de 27 de ani si 10 luni. Nu puteti sa solicitati stagiul complet de cotizare corespunzator datei la care ati indeplinit conditiile pentru a beneficia de pensie intrucat nu ati solicitat acordarea pensiei atunci, iar pensia se acorda la cererea beneficiarului. Teoretic
Valentin Mester are dreptate in privinta punctajului suplimentar. Casa de pensii ar trebui sa va ia inapoi punctajul acordat conform OUG nr. 209/2008.
2. - OUG nr. 209/2008
Articolul 78^2 va avea urmatorul cuprins:
"Art. 78^2. - (1) Asiguratii care au desfasurat activitati in locuri de munca incadrate in grupa I si/sau grupa II de munca, potrivit legislatiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, beneficiaza de majorarea punctajelor anuale, dupa cum urmeaza:
a) cu 50% pentru perioadele in care au desfasurat activitati in locuri incadrate in grupa I de munca;
b) cu 25% pentru perioadele in care au desfasurat activitati in locuri incadrate in grupa a II-a de munca.
(2) Prevederile alin. (1) se aplica numai in situatiile in care, potrivit legii, la determinarea punctajului mediu anual se utilizeaza stagiile complete de cotizare prevazute in anexa nr. 3, in functie de data nasterii, respectiv stagiile complete de cotizare, in functie de data deschiderii dreptului la pensie, conform prevederilor art. 167^1."