Buna ziua dragi useri. Iata si discutia de azi. Am un credit de nevoi personale fara garantie acordat in 2008. e 2012 si datorita vremurilor in care raim rata a ajuns sa fie cam 85% din salariu- imposibil de trait astfel, asa ca m-am gandit la urmatoarea varianta: Daca sunt execuat silit prin porpire pe salariu care nu poate depasi cuantum de max. 30% nu imi va fi mai bine? Unde mai pui ca suma pentru care voi fi executat este mai mica decat cea care mai am sa o returnez deoarece nu mai este purtatoare de dobanda si daca da comisioanele executarii si penalizarilor pot 'umfla' aesta sum exponential? Si ultima intrebare: m-am casatorit recent si sunt interesat daca aceasta masura se poate rasfrange si asupra sotiei sau a bunurilor ei din moment ce eu nici macar nu o cunosteam la momentul cand am facut creditul? Va multumesc
Sotia d-voastra nu va fi executata silit pentru un credit neachitat de d-voastra si contractat inainte de incheierea casatoriei.
Executarea silita se va putea face impotriva d-voastra, nu doar prin poprire asupra veniturilor ci si asupra eventualelor bunuri mobile sau imobile.
Daca iesiti mai bine in urma unei executari silite decat daca ati achita rata doar d-voastra care stiti situatia exacta, sumele exacte, puteti face un calcul.
Daca asteptati sa ajungeti sa fiti executat silit, datoria dvs va creste ca un cozonac. I se va adauga cheltuieli cu executarea, iar dobanzile si mai rau, penalitatile, curg cf contractului.
Executarea silita nu-i un premiu, nu va scuteste de dobanda si penalitati.
Incercati sa refinantati creditul, poate e mai convenabil asa