avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executarea silita o alternativa convenabila?
Discuție deschisă în Executare silită

Executarea silita o alternativa convenabila?

Buna ziua dragi useri. Iata si discutia de azi. Am un credit de nevoi personale fara garantie acordat in 2008. e 2012 si datorita vremurilor in care raim rata a ajuns sa fie cam 85% din salariu- imposibil de trait astfel, asa ca m-am gandit la urmatoarea varianta: Daca sunt execuat silit prin porpire pe salariu care nu poate depasi cuantum de max. 30% nu imi va fi mai bine? Unde mai pui ca suma pentru care voi fi executat este mai mica decat cea care mai am sa o returnez deoarece nu mai este purtatoare de dobanda si daca da comisioanele executarii si penalizarilor pot 'umfla' aesta sum exponential? Si ultima intrebare: m-am casatorit recent si sunt interesat daca aceasta masura se poate rasfrange si asupra sotiei sau a bunurilor ei din moment ce eu nici macar nu o cunosteam la momentul cand am facut creditul? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:56, 9 Iunie 2012
Sotia d-voastra nu va fi executata silit pentru un credit neachitat de d-voastra si contractat inainte de incheierea casatoriei.
Executarea silita se va putea face impotriva d-voastra, nu doar prin poprire asupra veniturilor ci si asupra eventualelor bunuri mobile sau imobile.
Daca iesiti mai bine in urma unei executari silite decat daca ati achita rata doar d-voastra care stiti situatia exacta, sumele exacte, puteti face un calcul.
Daca asteptati sa ajungeti sa fiti executat silit, datoria dvs va creste ca un cozonac. I se va adauga cheltuieli cu executarea, iar dobanzile si mai rau, penalitatile, curg cf contractului.
Executarea silita nu-i un premiu, nu va scuteste de dobanda si penalitati.

Incercati sa refinantati creditul, poate e mai convenabil asa
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Iunie 2012
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata partiala credit ipotecar- consecinte ; solutii ? FFLORIN1976 FFLORIN1976 buna dimineata! Am on intrebare la dumneavostra si anume ce risc daca nu mai pot sa imi achit in intregime rata creditului ipotecar? Am si o specificatie ... (vezi toată discuția)
Procedura executare madalinatl madalinatl Buna ziua Am rugamintea sa imi explice si mie cineva care este procedura in caz ca nu se mai platesc ratele la banca pentru un credit imobiliar.Cat timp se ... (vezi toată discuția)
Executare silita bunuri mobile marilin marilin Am un credit de nevoi personale fara garantii de aproximativ 5000 lei la care nu am platit ratele de 5 luni, sunt bugetar si de cand mi s-a micsorat salariul ... (vezi toată discuția)