Buna ziua
Am rugamintea sa imi explice si mie cineva care este procedura in caz ca nu se mai platesc ratele la banca pentru un credit imobiliar.Cat timp se poate sta in acel imobil luat cu credit si pentru care nu mai pot plati ratele,ce se intampla cu bunurile mele,dar cu cele care nu sunt pe numele meu dar se gasesc in acel imobil(de exemplu un aparat electrocasnic cumparat pe numele unui prieten si care mi l-a imprumutat mie pentru o perioada)?
Multumesc
In cazul neplatii la scadenta a 3,6 rate (depinde de contractul semnat), contractul de credit va fi declarat scadent anticipat, ceea ce inseamna ca banca va putea pretinde tot creditul acordat, dobanzile, penalizarile.
Se va incerca recuperarea sumei prin inceperea procedurii de executare silita. Despre durata exacta a executarii si a evacuarii dvs este greu de facut un prognostic. Probabil undeva la 1 an poate 1 an si jumatate.
Multumesc pentru raspuns.Dar in tot acest timp,eu pot locui in acel imobil,ma pot folosi de lucrurile mele,sau mi se interzice accesul in locuinta respectiva?
Veti locui acolo pana se va vinde imobilul si apoi va trebui sa plecati de bunavoie, altfel veti fi evacuat.
Bunurile le puteti lua cu dvs daca executarea silita nu se refera la ele.
Buna ziua
Revin la acest subiect cu o intrebare:in ce etapa a procedurii se ajunge la poprirea pe salariu?
Inainte de a se trece la vanzarea imobilului la licitatie sau dupa?
Poprirea pe salariu se poate face in urma primirii la serviciu a unei instiintari de la banca privind suma datorata sau este necesara o hotarare judecatoreasca pentru a se trece la porpirea pe salariu?
Multumesc tuturor celor ce isi fac timp sa ma ajute.