Buna ziua, as dori sa stiu daca pentru fondul de reparatii trebuie eliberata chitanta separata sau se evidentiaza separat pe chitanta de intretinere. Stiu ca la fondul de rulment se face chitanta separata. Se procedeaza la fel si la fondul de reparatii?
Va multumesc
Nu, pentru fondul de reparatii nu este nevoie de chitanta separat. Se poate plati o suma pe chitanta si se dau explicatii pe aceeasi chitanta din care sa reiasa cat reprezinta intretinerea, cat fondul de reparatii, cat penalizari...
Aici tine de fiecare cum doreste sa-si tina evidenta. Noi preferam sa emitem chitante separate pentru fiecare din aceste fonduri ca asa a fost gandita solutia tehnica la momentul respectiv. Totusi, incurajez varianta domnului adriantot deoarece va ajuta sa recuperati mai rapid din penalitati. totusi, aveti grija in cazul in care se emite o singura chitanta, ordinea de stingere a datoriilor sa fie respectata si anume: intretinerea cea mai veche, apoi penalitatea aferenta acelei intretineri, apoi urmatoarea intretinere in ordinea vechimii si tot asa pana terminati cu toate. Daca mai raman banuti atunci puteti distribui catre fonduri. Acest mod de lucru va va limita de la a incasa o suma direct catre un fond de reparatii de exemplu dar va va ajuta sa recuperati penalitatile.
Cum e mai bine nu stiu. Fiecare ar trebui sa-si cunoasca proprietarii si apoi sa decida pe cale de consecinta. Altfel greu scoti 20 lei din penalitati si ca sa actionezi in instanta costa cam mult (tiparit liste de plata ca sa dovedesti debitul, apoi modalitate de calcul penalitati, fise de apartament din care sa reiasa cand s-au platit penalitatile, ce vechime au avut, etc. si dupa toate astea mai vine statutul, hot. ad. generale cu aplicarea penalitatilor, etc.) In total va costa pt un dosar peste 20 lei ca sa nu mai spunem de faptul ca se pierde timp si se consuma nervi.