avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită titlu de executare
Discuție deschisă în Executare silită

titlu de executare

Am un titlu de executare pt niste restante la intretinere, am achitat debitul in totalitate, dar au ramas penalitatile.Apartamentul are ipoteca pe 20 de ani, platesc rata de 400 euro pe luna, ce poate face Asoc. de prop. pentru penalitatile de vreo 20 mil. lei vechi, imi poate lua apart. dupa ce se judeca cu banca?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 16:16, 9 Iunie 2012
Banca avand ipoteca asta inseamna ca are creanta garantata si cu rang prioritar fata de creanta asociatiei de proprietari.
Asta inseamna ca in eventualitatea vanzarii silite a imobilului, intai banca isi ia banii (credit+dobanzi), daca mai raman bani din pretul obtinut se va satisface si creanta Asociatiei de Proprietari actualizata pana la data platii efective cu dobanda legala si daca mai exista bani, acestia va revin dvs, dupa scaderea tuturor cheltuielilor de executare.
Suma creditata de la banca a fost in jur de 46.000 euro, ap. in prezent nu mai are aceeasi valoare preturile au scazut mult si in prezent valoreaza cel mult 30.000 euro. Pt. 2000 ron. de penalitati are asoc. castig cu banca, daca poate nici peste 15 ani nu va avea ce sa recupereze de la ea si nici creditul nu va fi acoperit.
Daca valoarea apartamentului nu acopera datoriile, atunci dvs personal veti ramane pe mai departe obligat la diferenta de valoare atat catere banca, cat si catre asociatie.
Vor putea urmari toate bunurile dvs - daca ele exista - cat si toate veniturile pe care le veti realiza.
Atunci inseamna ca Asoc. de prop. asteapta 5, 10 ,15 ani sa -si recupereze cei 2000 de ron, decat sa renunte la penalitati, atata timp cat debitul e achitat si atata timp cat eu platesc ratele la timp bancii. Daca eu sunt bun platnic cu ratele la banca asta nu se ia in considerare, are castig Asoc. in fata bancii?
Asociatia are la dispozitie 3 ani pt a-si pune in executare titlu executoriu pe care il au impotriva dvs.

Se pot indrepta si asupra altor bunuri ale dvs pt a-si recupera cei 2.000 lei.
De exemplu: bunuri mobile aflate in casa, bijuteriii personale ori prin poprire asupra salariul realizat, daca e cazul.

Alte discuții în legătură

Plata partiala credit ipotecar- consecinte ; solutii ? FFLORIN1976 FFLORIN1976 buna dimineata! Am on intrebare la dumneavostra si anume ce risc daca nu mai pot sa imi achit in intregime rata creditului ipotecar? Am si o specificatie ... (vezi toată discuția)
Incetare executare-imobilul nu se vinde wpy wpy as dori sa stiu daca o executare in curs {adica au trecut 4 licitatii la o casa si nu a fost nici o oferta}se poate opri daca se incearca o intelegere de ... (vezi toată discuția)
Pot fi urmarite si bunurile care nu au fost ipotecate? tripa tripa buna ,revin din nou de fiecare data cand imi reamintesc de ceva.Eu am luat de la banca un credit si am garantat la banca cu apartamentul parintilor mei,deci ... (vezi toată discuția)