avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Suspendare din functie, indemnizatia si concediu pt ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Suspendare din functie, indemnizatia si concediu pt cresterea copilului

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati si pe mine intr-o problema. Sunt functionar public si doresc sa ma suspend din functie pentru motive personale pentru un an de zile. Daca in acest am in care sunt suspendata raman insarcinata beneficiez de concediu si de indemnizatia pentru cresterea copilului? Mentionez ca am vechime de 7 ani in munca. Imi doresc foarte tare un copil si as vrea sa stiu daca aceasta suspendare ma incurca foarte tare. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:11, 9 Iunie 2012
Nu conteaza vechimea in minca ci doar sa realizati venituri impozabile 12 luni inainte de a naste. Adresati-va DGPC
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate acestora (somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate, studenta la zi etc.).

2. - Suspendarea din functie este un concediu fara plata, perioada ca nu este eligibila pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.
- Asa ca va planificati conceperea copilului in functie de conditiile legale pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.

3. Pentru mai multe informatii cititi OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, publicata in M. O.nr. 830 din 10 decembrie 2010, completata cu modificarile aduse de Legea 132/2011, publicata in M.O. nr. 452 din 28.06. 2011 si de OUG 124/2011, publicata in M.O. 938/31.12.2011.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este noua ordonanta privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor? alinamariabrasoveanu alinamariabrasoveanu Imi puteti comnunica care este noua ordonanta modificata ptr cresterea copilului????? Multumesc!!! (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere a copilului ContSters242138 ContSters242138 Buna ziua, Imi puteti da va rog temeiul legal privind concediul crestera copilului? Multumesc. (vezi toată discuția)
S-au aflat in evidenta agentiilor judetene pentru ocuparea fortei de munca janina1001 janina1001 buna ziua, puteti sa-mi spuneti in ce consta aceasta inscriere in evidenta la ajofm? multumesc (vezi toată discuția)