Buna seara,
va rog sa ma indrumati intr-o situatie:
Sunt separat de sotie si platesc lunar 4 banci.La una este codebitor sotia dar refuza sa o plateasca macar pe aceasta .Mentionez ca imprumuturile s-au facut pentru nunta,masina spalat,calculator,automobil,lucrare dentara-sotie,bunuri pe care le-am impartit de comun acord.
Cum pot proceda sa preia si fosta sotie din rate, deoarece ea nu doreste sa se implice financiar iar parte din bunuri iau revenit, iar dantura ii apartine.
Aceasta situatie a devenit de nesuportat deoarece nu mai am din ce trai.
Ce se poate intampla daca nu mai platesc,am datorii la intretinere si utilitati.
Salariul meu este de 1800 lei dintre care 1500 lei dau la banci.
Va rog sa ma ajutati. Va multumesc.
Nu ati procedat bine impartind bunurile dobandite, nu si datoriile.
Incercati un partaj voluntar la notariat in care fiecare sa preia bunuri, dar si datorii.
Daca sotia nu este de acord, atunci singura varianta este de a face partajul in instanta.
Conf art.351NCC- sotii raspund cu bunurile comune pentru:
a) oblig nascute in legatura cu conservarea, administrarea sau dobandirea bunurilor comune
b) obligatiile pe care le-au contractat impreuna
c) obligatiile asumate de oricare dintre soti pentru acoperirea cheltuielilor obisnuite ale casatoriei.
Alin.2 art.352- sotul care a platit datoria comuna are un drept de retentie asupra bunurilor celuilalt sot pana la acoperirea integrala a creantelor pe care acesta i le datoreaza.
Pasiv partaj
TheThunder49
Bună seară! Am și eu următoarea nedumerie:
A și B căsătoriți. A (în timpul căsătoriei) contractează două credite de nevoi personale. La partajul ... (vezi toată discuția)