Buna seara,
Am avut un proces de iesire din indiviziune, a fost o singura infatisare la care am luat parte ambele parti, iar reclamanul nu a platit taxele ce se impuneau, completul de judecata a spus ca dupa primirea hotararii in termen de 15 zile reclamanul poate sa faca recurs. Reclamantul nu a facut recurs. Este hotarare definitiva si irevocabila in favoarea mea ? Reclamantul mai poate sa deschida inca o actiune tot pentru iesire din indiviziune? Daca... DA... dupa cat timp?... Multumesc anticipat pentru raspuns! O seara frumoasa tuturor!
Solutie: Admite excepţia de netimbrare a cererii de chemare în judecată, invocată din oficiu de instanţă. Anulează cererea de chemare în judecată având ca obiect ieşire din indiviziune formulată de reclamantul........ca insuficient timbrată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică........
La depunerea cererii de chemare în judecată, instanţa i-a pus în vedere să depună o taxă de timbru, lucru pe care reclamantul nu l-a îndeplinit.
Ca o consecinţă, instanţa a anulat cererea ca netimbrată.
Asta echivalează cu neintroducerea cererii de chemare în judecată.
Nu a câştigat nimeni. Lucrurile râmân ca înainte.
Reclamantul poate introduce, fără nicio problemă, o nouă cerere de ieşire din indiviziune oricând.
Am primit acasa aceasta hotarare.....
PENTRU ACESTE MOTIVE, IN NUMELE LEGII HOTARASTE
Admite exceptia de netimbrare a cererii de chemare in judecata, invocata din oficiu de instanta.
Anuleaza cererea de chemare in judecata avand ca obiect iesire din indiviziune formulata de reclamantul............ domiciliat...........formulata in contradictoriu cu paratul............. domiciliat.............. ca insuficient timbrata.
Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare.
poata sa depuna cerere pana la implinirea anului de la decesul defunctului?... apoi mai poate sa face ceva in sensul asta?...
Am înţeles că e vorba de o ieşire din indiviziune.
Asta înseamnă că mai multe persoane sunt proprietare asupra unui bun.
Ieşirea din indiviziune se face la solicitarea unuia dintre coproprietari.
Oricare dinre coproprietari poate solicita oricând ieşirea din indiviziune.
Sfatul meu este să vă înţelegeţi pe cale amiabilă, fie să cumpere unul dintrre coproprietari partea celorlalţi, fie să vindeţi bunul şi să împărţiţi banii.