Am un credit de nevoi personale la o banca greceasca care a facut anumite abuzuri fata de mine prin cresetrea dobanzii de cateva ori fara temei....sunt la o..zi cu plata catre ei....ceea ce vreau eu de la dvs sa aflu este daca pot face o notificare catre ei prin care doresc de buna voie sa mi se faca oprire pe salariu la suma maxima admisa de lege...30 %....vreau sa le platesc aceasta suma deoarece sunt bugetar si salariul mi-a scazut de la 2600 lei cat le-am dat lor adeverinta, cand am luat creditul, la 1800 lei in prezent.....in momentul de fata platesc 220 de euro, as putea sa le mai platesc 100 de euro pe luna....Ar putea in asemenea conditii sa-mi execute doua terenuri care le am pe numele meu, in conditiile in care nu sunt restant si doresc sa mi se faca oprire pe salariu la maximul permis de lege???? Din practica judiciara am inteles ca bancilor nu li s-a permis la credite de nevoi personale sa execute bunurile, ci doar sa fca oprire pe salariu...este adevarat(la un credit de 12 600 euro, mai am 6 ani din 10 si am platit c am 9800 de euro in 4 ani)...DORESC RASPUNSUL UNUI AVOCAT CARE A INTAMMPINAT O ASTFEL DE SITUATIE....SI DACA S-AR PUTEA EXEMPLIFICA CU, CATEVA SENTINTE DEFINITIVE......MULTUMESC
1-Pentru a vi se putea opri din salariu procentul la valoarea dorita de dvs,conform prevederilor codului muncii,este nevoie sa existe hotarare judecatoreasca definitiva
2-Conditionat de politica fiecarei unitati bancare,in raport de valoarea creditului ,clauzele initial asumate si modificarile survenite pe parcursul derularii contractului,creditorul poate dispune diferite masuri si proceduri cu scopul de recuperarea credit acordat si neachitat in termen
3-Daca nu sunteti restant,pe cale de consecinta ,banca nu are motive temeinice sa demareze eventuala procedura de executare a terenurilor dvs
Eu asta as dori, sa nu mai platesc toata suma asta pentru ca sincer mi s-a luat sa treaca viata pe langa mine si sa traiesc, sa muncesc pentru profitul bancii...asta este o sclavie moderna care vreau sa fie un pic mai blanda....as face bine daca as plati 100 de euro lunar ca sa dovedesc ca nu este reaintentie, ci pur si simplu neputinta, ar conta in instanta lucrul acesta??? si am inteles cf OUG 50/2010 daca notific banca ca am venituri reduse cu 25% timp de 6 luni penalitatile scad de la 8% la la 2 %???
Ca e obicei.......cu regrete,acest site ofera raspunsuri dupa ureche ....nimic concret...avocatii sunt logati doar pentru publicitate....nu pentru a oferi un raspuns care sa ajute omul.........nu cred k nimeni nu are niste hotarari definitive ale uno instante.....pacat aveam o parere buna despre acest site....este doar pentru reclama.....atat...raspunsuri mai ambigueee nici ca ar putea sa existe.
Vi s-a raspuns corect, dumneavoastra nu va place raspunsul. Daca nu sunteti restant nu se discuta despre executarea silita. Daca doriti un alt plan de plata, iar nu se discuta de executarea silita, ci de o renegociere concretizata printr-un act aditional la contractul initial.
Daca va bazati ca in executarea silita ce va urma datorita faptului ca nu va mai indepliniti obligatiile conform contractului semnat si asumat, creditorul nu va alege executarea silita imobiliara, e posibil sa nu se intample asa. Iar acolo unde ati identificat practica judiciara care spune ca un creditor nu are dreptul sa aleaga intre toate modalitatile de executare silita prevazute de lege, veti identifica si solutiile instantelor.