Buna ziua.Eu sunt din Prahova,in luna iunie am ramas somera,insa din fericire am gasit de lucru in Bucuresti,nu cu mult timp in urma.Nefiind posibil sa fac naveta si avand posibilitatea de a locui aici(Buc),am acceptat jobul. Zilele trecute am cautat pe internet ,"legea somajului",in care am gasit 2 art. foarte interesante si anume Art.74 si Art.75.Intrebarea mea catre dvs se refera la Art 75.Va rog sa-mi spuneti, daca, pentru a putea beneficia de cele 7 salarii trebuie sa-mi schimb domiciliul sau este suficient sa fiu flotant? Va multumesc ! LA MULTI ANI SI UN AN NOU EXCELENT TUTUROR !
Cf. art. 74 din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, actualizata la 01.01.2008, spune foarte clar ca :
Art. 75. - Persoanele care in perioada in care beneficiaza de indemnizatie de somaj se incadreaza, potrivit legii, intr-o alta localitate si, ca urmare a acestui fapt, isi schimba domiciliul primesc o prima de instalare, acordata din bugetul asigurarilor pentru somaj, egala cu nivelul a 7 salarii minime brute pe tara in vigoare la data instalarii.
In concluzie, dumneavoastra trebuie sa va schimbati domiciliul. Viza de flotant nu este suficienta.