avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... FLOTANT SAU SCHIMBARE DE DOMICILIU?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

FLOTANT SAU SCHIMBARE DE DOMICILIU?

Buna ziua.Eu sunt din Prahova,in luna iunie am ramas somera,insa din fericire am gasit de lucru in Bucuresti,nu cu mult timp in urma.Nefiind posibil sa fac naveta si avand posibilitatea de a locui aici(Buc),am acceptat jobul. Zilele trecute am cautat pe internet ,"legea somajului",in care am gasit 2 art. foarte interesante si anume Art.74 si Art.75.Intrebarea mea catre dvs se refera la Art 75.Va rog sa-mi spuneti, daca, pentru a putea beneficia de cele 7 salarii trebuie sa-mi schimb domiciliul sau este suficient sa fiu flotant? Va multumesc ! LA MULTI ANI SI UN AN NOU EXCELENT TUTUROR !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:33, 29 Decembrie 2008
Buna ziua,

Stimata doamna/Domnisoara,

Cf. art. 74 din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, actualizata la 01.01.2008, spune foarte clar ca :

Art. 75. - Persoanele care in perioada in care beneficiaza de indemnizatie de somaj se incadreaza, potrivit legii, intr-o alta localitate si, ca urmare a acestui fapt, isi schimba domiciliul primesc o prima de instalare, acordata din bugetul asigurarilor pentru somaj, egala cu nivelul a 7 salarii minime brute pe tara in vigoare la data instalarii.

In concluzie, dumneavoastra trebuie sa va schimbati domiciliul. Viza de flotant nu este suficienta.

Suuces!
Trebuie sa va schimbati domiciliu pentru a beneficia de aceasta prima de instalare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea somajului art 75 AdrianaNicu AdrianaNicu Art. 75. - Persoanele care in perioada in care beneficiaza de indemnizatie de somaj se incadreaza, potrivit legii, intr-o alta localitate si, ca urmare a ... (vezi toată discuția)
Prime de mobilitate marianabarbuceanu marianabarbuceanu Buna ziua. As avea si eu o intrebare. Din data de 1 martie 2014 am semnat un contract de munca pe perioada de 12 luni in judetul Brasov (eu fiind din ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de prima de instalare? claudiaivan claudiaivan Buna ziua,am fost angajata 5 zile la o firma,dupa care am plecat in somaj(sunt tanara absolventa de facultate),am mers la un interviu la o noua firma si voi fi ... (vezi toată discuția)