avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Legea somajului art 75
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Legea somajului art 75

Art. 75. - Persoanele care in perioada in care beneficiaza de indemnizatie de somaj se incadreaza, potrivit legii, intr-o alta localitate si, ca urmare a acestui fapt, isi schimba domiciliul primesc o prima de instalare, acordata din bugetul asigurarilor pentru somaj, egala cu nivelul a 7 salarii minime brute pe tara in vigoare la data instalarii.
Care este limita de timp de la angajare sa depun la somaj cerere pentru a beneficia de banii prevazuti la acest articol avind in vedere ca trebuie sa am domiciliul schimbat pe buletin?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri


Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:47, 19 Iulie 2012
Din Normele de aplicare a Legii 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:

Art.45
...
(6) Drepturile prevãzute la art. 74 sau 75 din lege se solicitã în termen de maximum 12 luni de la data încadrãrii în muncã.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima de instalare nobody_else nobody_else buna ziua sunt cu domiciliul in rm valcea si am terminat studiile in sibiu unde si urmeaza sa ma angajez.in 17 iulie m am inscris pentru somaj la vl si 1 ... (vezi toată discuția)
Legea 76/2002 adna07 adna07 In anul 2013 m-am angajat la o firma in alt oras si judet decat cel in care aveam domiciliul.In momentul angajarii eram fara loc de munca.Am fost somera 9 luni ... (vezi toată discuția)
Legea76/2002 remus250 remus250 am intrat in mai 2012 in somaj, in Teleorman. acum m.am angajat in bucuresti, cu contract nelimitat/ program de 8 ore mi.am schimbat si domiciliul la mai mult ... (vezi toată discuția)