avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Prima de instalare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Prima de instalare

buna ziua
sunt cu domiciliul in rm valcea si am terminat studiile in sibiu unde si urmeaza sa ma angajez.in 17 iulie m am inscris pentru somaj la vl si 1 octombrie trebuie sa depun dosarul de somaj.pentru a beneficia de prima de instalare trebuie sa imi schimb domiciliul inainte sa ma angajez sau dupa?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:30, 3 Septembrie 2014
1. - Din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:

Art. 75. - Persoanele care în perioada în care beneficiazã de indemnizaţie de şomaj se încadreazã, potrivit legii, într-o altã localitate şi, ca urmare a acestui fapt, îşi schimbã domiciliul primesc o primã de instalare, acordatã din bugetul asigurãrilor pentru şomaj, egalã cu de şapte ori valoarea indicatorului social de referinţã în vigoare la data instalãrii.

- Deci "ca urmare a incadrarii intr-o alta localitate" va schimbati domiciliul si asta o puteti face dupa ce va angajati dar oricum sa aveti domiciliul schimbat in momentul in care solicitati prima de instalare.

2. Din Normele de aplicare a Legii 76/2002:

Art. 45
...
(6) Drepturile prevãzute la art. 74 sau 75 din lege se solicitã în termen de maximum 12 luni de la data încadrãrii în muncã.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea somajului art 75 AdrianaNicu AdrianaNicu Art. 75. - Persoanele care in perioada in care beneficiaza de indemnizatie de somaj se incadreaza, potrivit legii, intr-o alta localitate si, ca urmare a ... (vezi toată discuția)
Legea 76/2002 adna07 adna07 In anul 2013 m-am angajat la o firma in alt oras si judet decat cel in care aveam domiciliul.In momentul angajarii eram fara loc de munca.Am fost somera 9 luni ... (vezi toată discuția)
Cum se plateste prima de instalare? rubenchelu rubenchelu cum se incaseaza prima de instalare in cazul in care imi gasesc de munca la peste 50 km de domiciliu (vezi toată discuția)