buna ziua
sunt cu domiciliul in rm valcea si am terminat studiile in sibiu unde si urmeaza sa ma angajez.in 17 iulie m am inscris pentru somaj la vl si 1 octombrie trebuie sa depun dosarul de somaj.pentru a beneficia de prima de instalare trebuie sa imi schimb domiciliul inainte sa ma angajez sau dupa?
multumesc
1. - Din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:
Art. 75. - Persoanele care în perioada în care beneficiazã de indemnizaţie de şomajse încadreazã, potrivit legii, într-o altã localitate şi, ca urmare a acestui fapt, îşi schimbã domiciliul primesc o primã de instalare, acordatã din bugetul asigurãrilor pentru şomaj, egalã cu de şapte ori valoarea indicatorului social de referinţã în vigoare la data instalãrii.
- Deci "ca urmare a incadrarii intr-o alta localitate" va schimbati domiciliul si asta o puteti face dupa ce va angajati dar oricum sa aveti domiciliul schimbat in momentul in care solicitati prima de instalare.
2. Din Normele de aplicare a Legii 76/2002:
Art. 45
...
(6) Drepturile prevãzute la art. 74 sau 75 din lege se solicitã în termen de maximum 12 luni de la data încadrãrii în muncã.
Legea 76/2002
adna07
In anul 2013 m-am angajat la o firma in alt oras si judet decat cel in care aveam domiciliul.In momentul angajarii eram fara loc de munca.Am fost somera 9 luni ... (vezi toată discuția)