avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... camere de inchiriat
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

camere de inchiriat

buna ziua...am si eu o dilema si nu stiu cum sa fac...intr-o localitate din Cluj ,am o casa moderna cu etaj unde partea de sus,avand intrare separata are 3 camere cu balcon si 3 bai..as dori sa pot sa le inchiriez dar nu stiu ce demersuri sa fac...acum 2 ani am vrut sa deschid o pensiune si m-a blocat acordul vecinului care vroia 5000 de eur pt o semnatura..acum am inteles ca sau mai diminuat cerintele si as dori sa ma sfatuiti daca stiti ce demersuri sa fac..va multumesc anticipat pt raspuns si timpul acordat!
Cel mai recent răspuns: errika , utilizator 14:19, 11 Iunie 2012
le puteti inchiria ca si persoana fizica, singura dvs obligatie fiind de a va inregistra contractele la fisc. nu aveti nevoie de acordul vecinului ptr inchiriere.
deschiderea unei pensiuni este o alta problema, mult mai complicata. dar daca vreti doar sa scoateti bani din inchirierea camerelor, farava oferi servicii suplimentare, este suficient sa incheiati contracte de inchiriere si sa le inregistrati la Fisc.
mersi mult pt raspuns...si catre turism nu trebuie sa trimiti niciun formular pt clasificare?ceva de genul acesta am mai inteles...ar fi super sa fie asa usor...

Catre turism va trebui sa completati si sa depuneti „Fişa capacităţii de cazare” cu informatiile necesare in vederea stabilirii impozitului anual datorat- .
Persoanele fizice care realizeaza venituri din inchirierea in scop turistic a camerelor situate în locuinte proprietate personala cu o capacitate de cazare intre una si 5 camere inclusiv, datorează un impozit pe venit stabilit ca norma anuala de venit.
Citit aici :
www.avocatnet.ro/content/art...

Site-ul DGFP :
[ link extern ]

ordinele 22/28 pe 2012 - M-Of.22/2012 - pagina 13
[ link extern ]
este scop turistic daca declari asta, atit timp cit inchiriati cu destinatie locuinta nubeste necesara inregistrarea inbacest sens. in caz contrar, trebuie sa urmati pasii indicati de colegul meu.
va multumesc mult pt raspunsuri...am sa revin cu detalii....o zi buna in continuare...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camere de inchiriat in locuinta personala in scop turistic teslovan florentina teslovan florentina Buna ziua. Spuneti-mi va rog,daca eu am disponibile 2 sau 3 camere pe care vreau sa le inchiriez in scop turistic ocazional ,in medie 3 luni ,cum ... (vezi toată discuția)
Inchiriere camere in scop turistic documente si certificat de clasificare turistica ardeleanadina ardeleanadina pentru act de inchiriere camere din locuinta in scop turistic este nevoie ca unitatea sa aiba certificat de clasificare emis de Min Turismului sau nu ? ... (vezi toată discuția)
Stimată doamnă manuela rășină spuneți dvs: „simpla închiriere ... robert1958 robert1958 Stimată doamnă Manuela Rășină Spuneți dvs: „Simpla închiriere a unui spațiu de locuit în calitate de persoană fizică nu îi schimbă ... (vezi toată discuția)