avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM durata determinata succesiv celui anterior cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM durata determinata succesiv celui anterior cu durata de 36 de luni

va rog sa-mi precizati daca pot incheia un CIM succesiv cu durata de 6 luni imediat dupa primul CIM actual ce expira la implinirea a 36 de luni in data de 25/06/2012
Salariatul este pensionar cumulard in sistemul bugetar si se inscrie in cuantumul pensiei vs.venit salaral mediu brut pe 2012,
Eu asa interpretez legea 53/2003 in folosul salariatului si nu in sensul ca toate CIM primul si cele doua succesive sa nu aiba mai mult de 36 de luni in total cum am mai vazut pe alte forumuri.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:55, 12 Iunie 2012
Urmatorul c.i.m. incheiat pe durata determinat nu poate avea o durata mai mare de 12 luni ...
art.82 C.mun.
(4) Intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata.
(5) Contractele individuale de munca pe durata determinata incheiate in termen de 3 luni de la incetarea unui contract de munca pe durata determinata sunt considerate contracte succesive si nu pot avea o durata mai mare de 12 luni fiecare.
Da este clar pentru mine, dar noi fiind bugetari si angajarile se fac prin concurs ceilalti salariati care sunt contra persoanei respective, zic ca nu se poate asa ceva ca este vorba de o noua angajare, dar eu le-am spus ca este vorba de aceleasi parti nu de o noua angajare, poate fi interpretat ca inchei un nou CIM distinct ca numar in REvisal ca fiind o noua angajare?
In acest sens, este vorba despre o noua angajare .. c.i.m. anterior a incetat
atunci cum pot interpreta sintagma" intre aceleasi parti se pot incheia 3 contracte CIM det" daca eu trebuie sa fac concurs ca sa pastrez pe post pe cel care a fost angajat dar i-a incetat CIM de drept dupa cele 36 luni? poate nu castiga concursul iar concurs nu pot sa fac cf Legii 283/2011 pana la 31.12.2012 decat cu respectarea 7 la 1 plecari, acesta fiind si motivul ptr care doresc sa-l pastrez pe cumulard, altfel ramanem fara oameni. Eu am considerat ca o noua angajare inseamna un nou salariat (ca nume) nu doar un nou contract pe acelasi nume.
Aceleasi parti inseamna acelasi angajator si acelasi angajat .. insa aceste dispozitii trebuie coroborate cu prevederile legale in materia angajarilor in sectorul bugetar .. prin urmare, pentru o noua angajare va trebui sa respectai regula 7 la 1 si sa se organizeze concurs.

Alte discuții în legătură

Contract pe durata determinata mihaela_1968 mihaela_1968 Unui angajat ii expira contractul pe durata determinata de 36 luni. Ce posibilitate are sa mai fie angajat la aceeasi firma, in afara celei de a i se incheia ... (vezi toată discuția)
Exista posibilitatea, o anumita exceptie prin care o persoana ... Anca100000 Anca100000 Exista posibilitatea, o anumita exceptie prin care o persoana care are CIM pe perioada determinata si urmeaza sa ajunga la termenul de 36 luni, sa continue ... (vezi toată discuția)
Nelamurire... Goguvoinicu Goguvoinicu Buna ziua! Sa presupunem ca o firma angajeaza fara concurs pe post de muncitor necalificat o persoana cu CIM pe perioada determinata, apoi mai incheie inca 2 ... (vezi toată discuția)