va rog sa-mi precizati daca pot incheia un CIM succesiv cu durata de 6 luni imediat dupa primul CIM actual ce expira la implinirea a 36 de luni in data de 25/06/2012
Salariatul este pensionar cumulard in sistemul bugetar si se inscrie in cuantumul pensiei vs.venit salaral mediu brut pe 2012,
Eu asa interpretez legea 53/2003 in folosul salariatului si nu in sensul ca toate CIM primul si cele doua succesive sa nu aiba mai mult de 36 de luni in total cum am mai vazut pe alte forumuri.
Dar de vointa partilor, adica de continuarea activitatii pe acelasi post, anagajatorul vrea salariatul vrea, de ce sa-l supun pe salariat la un nou concurs, nu este vorba de nbici o angajare, faptul ca CIM a incetat de drept si exista posibilitatea de a incheia CIM succesiv nu are legatura cu o noua angajare.
Asta este interpretarea dvs .. daca era pentru sectorul privat va intelegeam , adr pentru sectorul bugetar nu este asta interpretarea ..
La data incetarii raportului de munca nu mai exista nicio obligatie a partilor .. prin urmare, avand in vedere ca angajarile in sectorul bugetar se fac prin concurs sau examen , atunci si incheierea unui nou c.i.m. este supusa acestor reguli ..
Noua angajare = incetare c.i.m. vechi si incheiere c.i.m. nou.
Nelamurire...
Goguvoinicu
Buna ziua!
Sa presupunem ca o firma angajeaza fara concurs pe post de muncitor necalificat o persoana cu CIM pe perioada determinata, apoi mai incheie inca 2 ... (vezi toată discuția)