avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Este acesta caz penal?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Este acesta caz penal?

Noaptea trecuta am iesi in oras cu doi prieten, sub influenta alcoolului am ajuns in preajma gradinii zoologice si am sarit gardul in incinta acesteia, am luat o lebada si am plecat cu ea, dupa aceea am fost ridicati de un echipaj de jandarmerie si impreuna cu acestia am mers si am returnat lebada gradinii zoologice. Am fost dusi la sectia de jandarmerie unde am dat declaratii, jandarmii ne-au anuntat ca peste cateva zile o sa primim o citatie prin care o sa fim chemati in instanta si dupa aceea ne-au dat drumul. Problema mare este ca administratorul gradinii zoologice a depus plangere impotriva noastra si nu vrea sa o retraga si spune ca nu mai poate. intrebarile mele sunt: poate acesta sa isi retraga plangerea?, daca isi retrage plangerea mai constituie fapta caz penal? ce putem pati din cauza regretabilelor fapte comise? Va multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 10 Iunie 2012
timo, utilizator
DA,este caz penal si se cheama infractiunea de furt ,administratorul o data ce a depus plingere pentru furt nici daca ar vrea nu mai poate sa o retraga pentru ca nu ii permite legea .cel mai bine luati legatura cu un avocat .Pedeapsa este destul de .....
avand in vedere ca este prima abatere de la lege este probabila pedeapsa cu puscaria?
va multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 10 Iunie 2012
timo, utilizator
inca ceva. eu sunt din alt judet si audierea se va face la tribunalul din judetul in care locuiesc. pentru a depune plangere penala, administratorul poate face aceasta doar la tribunalul din judetul in care locuiesc sau si la politia din judetul in care locuieste el?
legea nu prevede amenda ca si pedeapsa ptr furt calificat. maximul ce il poti spera este sa obtii suspendarea executarii pedepsei.
daca declar ca am fost sub influenta alcoolului cand am completat declaratia, am dreptul sa o modific ? organele de jandarmerie sau politie au dreptul sa te puna sa completezi o declaratie cat timp esti sub influenta bauturilor alcoolice? multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 10 Iunie 2012
timo, utilizator

Alte discuții în legătură

Revocarea suspendarii pedepsei??? eduardlucian eduardlucian Buna tuturor! Daca un minor (17 ani) trimis in judecata pentru furt calificat in forma continuata, va primi o pedeapsa cu suspendare (se afla in arest ... (vezi toată discuția)
2 condamnari macoal macoal buna dimineata!..intrebarea mea este urmatoarea....o persoana a fost condamnata la 2 ani si 6 luni cu suspendare pt furt dar in aceasta perioada este data in ... (vezi toată discuția)
Injurii si amenintari adrianionica adrianionica fostul meu prietenul meu a fost condamnat cu suspendare 3 cu 5 ani pentru talharie.acum ma tot ameninta cu bataia si vorbe urate.daca eu ma duc sa depun ... (vezi toată discuția)