avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... divort de comun acord nesemnat de judecator e valabil?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

divort de comun acord nesemnat de judecator e valabil?

buna seara,cazul incepe asa: decid sa divortez merg la un notar si incep formalitatile,specificind ca nu pot ramine in tara mai mult ,si daca se poate realiza divortul de comun acord,fara a fi prezenta eu ,ci doar sotul.TOTUL IN REGULA ca dupa 8 luni de asteptare sa primesc raspuns ca el a rezolvat partea lui iar eu am obligatia sa recuperez actele de la tribunal.........eu nu am mers pentru ca lucrez in afara tarii,dar a facut cineva acest serviciu si asa eu detin actele de divort originale dar nu sunt semnate.CE SA FAC IN ACEST CAZ?#-o
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 09:35, 14 Iunie 2012
Mesajul dumneavoastra nu e clar. Daca divortul s-a pronuntat in instanta si ati primit comunicarea hotararii de divort prin posta, dupa 30 de zile de la comunicare trebuie sa solicitati legalizarea sentintei (cu mentiunea "definitiva si irevocabila"): www.avocatnet.ro/content/for...
Cererea se poate face personal sau prin mandatar cu procura speciala autentificata la consulat sau la notar local, caz in care trebuie aposlitata sau supralegalizata - in functie de tara in care va aflati, insotita de traducere legalizata.
Nu aveati cum sa divortati la notar daca nu va puteati prezenta, ci numai in instanta.
In instanta , pt un divort prin acord, trebuia sa fiti prezenti amandoi. Sotul putea sa depuna actele la instanta fara dvs, dar nu ati mai divortat prin acord.
Pentru ridicarea hotararii pronuntate si legalizarea ei, cel care se prezenta la judecatorie, are nevoie de imputernicire.

va multumesc ,ca m-ati ghidat
buna seara, revin la mesajul initial ce l-am dat.Am aflat ca de fapt, hotarirea de divort e definitiva si irevocabila,cererea a fost facuta ,are timbre.dar actele nu sunt semnate de presedinte si de grefier.CE TREBUIE SA FAC ?precizez ca eu nu am vazut actele doar ce comunic cu cei ce se ocupa de ele in tara.
Nu trebuie sa faceti ceva anume in acest sens.
Hotararea se semneaza de judecator si grefier numai pe cele 2 exemplare originale care raman la instanta ( unul la dosar , iar celalalt pentru conservare la mapa de sentinte), iar copiile care se comunica partilor nu se semneaza.

Alte discuții în legătură

Copie legalizata Vasile Rascanu Vasile Rascanu Scuzati-mi intrebarea, eu o consider stupida, dar asa mi s-a spus de catre un notar acreditat : Copia legalizata a unul ceritificat de divort se face numai la ... (vezi toată discuția)
Legalizare copie xerox hotarare de divort - unde ? iolanda76ada iolanda76ada Buna seara ! Am urmatoarea problema : Am o hotarare de divort definitiva si irevocabila emisa in 2003 si legalizata in acelasi an. Pentru dosarul de ... (vezi toată discuția)
Divort cetatean egiptean adnana37 adnana37 Casatoria mea s-a incheiat in R.A Egipt la Ministerul de Justitie pentru ca aceasta sa fie valida si la noi in tara. Dupa casatorie Ambasada Romaniei din Cairo ... (vezi toată discuția)