avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Liberarea conditionata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Liberarea conditionata

Buna ziua,
Sotul meu este a fost condamnat definitiv 2 ani cu executare anul acesta (luare de mita), el fiind arestat din data de 08.09.2011.
Are un comportament bun participa la activitatile din penitenciar , este la regimul deschis iar din data de 28.05.2012 este la munca.
Va rog sa-mi spuneti daca dupa un an de executare adica 08.09.2011-07.09.2012. poate sa obtina eliberarea conditionata (munceste din 28.05.2012)?; care sunt etapele de parcurs pentru eliberarea conditionata?; daca exista alta data/ termen cand poate obtine eliberarea conditionata?.
Va multumesc mult si astept urgent raspunsul
Nu va putea fi liberat dcât după ce execută două treimi din totalul pedepsei aplicate, cam 1 an şi 4 luni . Pe lângă împlinirea acestei fracţii de pedeapsă, condamnatul trebuie să presteze muncă , şi să fie stăruitor în muncă , să dea dovezi teminice de îndreptare, să demonstreze , cu alte cuvinte, că este pregătit pentru reintegrarea socială .La împlinirea fracţiei de pedeapsă soţul dvs. poate fi propus pentru liberare de către comisia de propuneri din cadrul penitenciarului, sau poate introduce el însuşi cererea.
Buna ziua,
Multumesc pentru raspuns dar daca se poate va rog frumos sa-mi spuneti daca este 1 an calendaristic (adica 365 zile) sau un an de executare (adica 8 luni =1 an la Penitenciar) , si cu aproximatie data cand sotul meu poate solicita cererea
Un an calendaristic. Dar se câştigă zile care se consideră pedeapsă executată, prin munca prestată.
@Veronikaa a scris

Buna ziua,
Scuze ca deranjez dar am si eu o problema cu liberarea conditionata. Sotul meu a fost condamnat 2 ani cu executare (sentinta definitiva 18.04.2012 luare de mita). Este arestat din data de 09.09.2011, iar la munca este din data de 01.06.2012 . Vreau urgent sa-mi spuneti cand poate propus pentru liberare conditionata?
Va multumesc,



Veronikaa, vă rog sp adresaţi întrebări aici, în continuarea topicului deja deja deschis de dvs. Mulţumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Liberare conditionata marianaramona marianaramona buna ziua dumneavoastra ma intrebati cat are sotul meu de cand este arestat .are 7 luni pana acum .dar sotul meu nu este condamnat pentru 5 ani cum ati ... (vezi toată discuția)
Liberarea condiționată Simonadobrin Simonadobrin Sotul meu e arestat pt conducere fara permis. In octombrie face fractia de 2/3.va putea cere eliberarea condiționată?poate primi amânare?are 10 luni de ... (vezi toată discuția)
Liberarea conditionata alexandra_iuhas alexandra_iuhas sotul meu are un mandat de 3 ani. Are deja executat 1 an si 10 luni plus 4 luni castig, in total 2 ani si 2 luni. Prima comisie de liberare a avut-o pe 19 ... (vezi toată discuția)