Buna ziua , ma numesc Lucian Ciochina , sunt un crescator de iepuri si inpreuna cu mai multi colegi am vrea sa infiintam o asociatie , am citit ordonanta 26/2000, avem un statut ,dar nu stiu cum sa intocmim cerea catre instanta,cum dovedim ca avem suma de bani(art6pct2 /f) de aceea va rog sa ma consiliati si daca se poate sa-mi schitati aceste documente.( clubiepurihusi@yahoo.com). Va multumesc.
Pentru depunerea patrimoniului initial in suma de minim un salariu minim brut pe economie adica acum e 700 lei, trebuie ca persoana desemnata sa se ocupe cu inregistrarea asociatiei prin procesul verbal de constituire, sa mearga la banca la care doriti sa aiba contul asociatia dupa infiintare si sa deschida un cont(explicati acolo pentru ce aveti nevoie de acest cont) si de acolo primiti o hartie dupa care faceti copie la un copiator si o anexati la dosar.
Patrimoniul acesta initial se constituie din contributii in numerar ale membrilor fondatori. Poate fi si mai mare decat acel minim cerut de lege pentru ca asociatia va avea cheltuieli care pot fi acoperite din acesti bani, dupa ce va ies actele de infiintare.
Despre cererea acea pentru depunerea dosarului, persoana desemnata sa depuna actele o face pe loc, de mana, la judecatorie. Cereti acolo ajutorul.
Patrimoniu fundatie
haribu
\"Activul patrimonial initial al fundatiei trebuie sa includa bunuri in natura sau in numerar, a caror valoare totala sa fie de cel putin 100 de ori salariul ... (vezi toată discuția)