avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Prezenta romanilor la vot a depasit 50 % la nivel de ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Prezenta romanilor la vot a depasit 50 % la nivel de tara !

Prezenta romanilor la vot a depasit 50 % la nivel de tara !

Asta nu denota decat cresterea interesului romanilor pentru o reprezentare mai buna a celor de la conducere, indiferent de optiunea politica pe care o au.

Trebuie inteles faptul ca dreptul la vot este corelat cu obligatia de a vota.

In caz de neprezentar la vot ce pretentii mai putem avea de la cei alesi?!

Concluzionam cu sintagma " nu votezi , nu contezi" .

Cu stima!
Cel mai recent răspuns: ABANA , utilizator 22:09, 11 Iunie 2012
Interesul pentru a reprezentare mai buna a celor din conducere exista si va exista, insa dintre 2-3-4 incompetenti care trebuie ales ? Sintagma de final este doar pentru 'ACTIVISTII DE PARTID'. Este aproape ca povestea din Biblie cu cele 10 plagi/molime ce s-au abatut asupra egiptenilor. Trebuiau sa-i intrebe pe egipteni: Ce alegeti dintre lacuste, tantari sau broaste? Si la final se aude vocea divina: "Cine nu voteaza , nu conteaza!". Trageti si dvs concluziile....
Sint de acord cu Roland !Asa este : "Nu votezi,nu contezi ."
Probabil,simtul civic al conationalilor nostri tinde asimptotic spre normalitate.Eu consider ca starea de normalitate in cazul prezentei la vot, ar trebui sa fie 80%.Spectrul politic ar arata probabil altfel,daca votul ar fi obligatoriu.
Cel putin din 4 in 4 ani,fiecare cetatean,sau altfel scris,fiecare om al cetatii,ar trebui sa uzeze cel putin de dreptul de a alege.Daca coroboreaza acest drept cu cel de a fi ales,este si mai bine.
Preiau concluzia lui Roland : "Nu votezi,nu contezi !"

Cu resp[ect,
ABANA
Buna seara!
Domnule Roland Mindrila, va multumesc de invitatie!
Daca ar fi sa comentez dupa titlul topicului, as zice ca parerea mea nu conteaza, votul meu da.
In ceea ce priveste interesul cetatenilor pentru reprezentare... as merge tot pe ideea de vot negativ, doar suplimentat cu o ura intensa. N-am votat ca-mi place, am votat ca trebuia. N-am ales, am acceptat varianta 2. N-am sperat nimic altceva, decat putin respect pentru cei mai putin avantajati. Pe acestia nu i-a luat in calcul culoarea tocmai schimbata.
Apoi mie chiar imi place actualul prim-ministru. Mi s-a parut normal sa creditez alternativa oferita de el. Cand va face gafe (fiind tanar, are timp suficient), imi voi reconsidera pozitia.
Ultima modificare: Luni, 11 Iunie 2012
elena138, utilizator
Din pacate,nu scapam de votul negativ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ati fost sau nu la vot ? freeanifer freeanifer Hai sa incercam un exercitiu . Daca moderatorii cred ca e inutil pot sterge acest topic. As dori ca utilizatorii sa raspunda in cadrul acestui topic numai ... (vezi toată discuția)
Votul meu ContSters167247 ContSters167247 Votul MEU...doborat de sistem... -\"Nici viitorul nu mai e ce-a fost candva!\"- Dupa zeci de ani de asteptare, dupa ce am rabdat, dupa ce am explodat, ... (vezi toată discuția)
Demisie comitet asociatie proprietari corneliacr corneliacr In curand vom avea o sedinta convocata ca urmare a demisiei presedintelui si a celorlalti doi membri ai comitetului executiv. Toti stim motivele, nu sunt ... (vezi toată discuția)