avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Nota de constatare -P-V amenda -stationare ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Nota de constatare -P-V amenda -stationare neregulamentara- politist comunitar

Buna ziua
doresc sa prezint speta si astept sugestii si comentarii >

02.05.2012 pe adresa de domiciliu soseste o amenda p-v ,intocmit in lipsa mea si in baza unei NOTE de Constatare din 19.12.2011 , descrierea faptei :stationare neregulamentara , incadrare juridica art.12 lit a din HCLM : stationare fara tichet de parcare , ; Nu am avut cunostinta de aceasta Nota de constatare. In HCLM este prevazut intrun articol faptul ca , p-v se poate incheia in lispsa pe baza notei de constatare , si la alt articol e prevazut ca agentul constatator va pune sub parbriz nota.
Intrebarea mea este , cum poti fi amendat in baza acestei note care nu a fost comunicata. Nota nu are un destinatar ,nu este adresata.
Este aceasta Nota de constatare un ACT ADMINISTRATIV , ce trebuia contestat la primarie, atita timp cit nu este destinat ,nu apare numele meu iar eu nu am ajuns in posesia ei.
poate fi respinsa contestatia la acest proces verbal pe motiv ca nu am contestat la Primarie? Nota de constatare
Nu am avut cunostinta, nu a fost comunicat si doresc comentarii si sugestii pe tema Act Administrativ - Comunicat- necomunicat , Nulitate act Administrativ Unilateral NEADRESAT.
P-v l-am contestat intermen, am invocat nulitate , descrierea faptei nu corespunde cu incadrarea juridica, am invocat exceptia LIPSEI PROCEDURII SPECIALE , deoarece in HCLM este prevazut intr-un articol ca PROPRIETARUL este obligat sa comunice LA CEREREA PREIMARIEI , cui a incredintat autoturismul pentru a fi condus ,in caz contra procesul verbal se intocmeste in lipsa pe numele PROPRIETARULUI.
Nu am primit inca intimpinarea ,dar banuiesc ca primaria va considera NOTA de constatare ca fiind cererea despre care vorbeste articolul respectiv .
Am respins orice proba ce nu se regaseste in p-v , respectiv foto sau inregistrari , pentru ca e posibil ca primaria sa fi fotografiat.
Am invocat NULITATE pentru ca NU ESTE PREVAZUT UN INTERVAL ORAR , stationare fiind oprire mai mult de 5 minute , iar in p-v nu e trecut interval orar.
Am invocat exceptia lipsei competentei materiale a agentului constatator , deoarece in HCLM se prevede ca competenti a sanctiona sunt angajati ai SERVICIULUI ADMINISTRARE PARIMONIU PARCARI imputerniciti ai primarului, iar in p-v agent este POLITIST Local din cadrul Politiei locale .

VA ROG MULT SA MA AJUTATI CU RASPUNSURI PE ACEASTA TEMA
Va multumesc
In conformitate cu ultimile modificari legislative survenite,reprezentantii politiei locale au atributiuni ,autoritate si competenta a constata si a consemna contraventii la regimul circulatiei pe drumurile publice
Asteptati punctul de vedere al autoritatii locale,in raport de care ,urmeaza sa analizati strategia dvs de aparare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare sau prescriere proces verbal ? mayer mayer Buna ziua ! As dori sa stiu cum trebuie sa procedez cu un proces verbal contraventie regim rutier (oprire interzisa) pentru a nu fi in continuare debitor ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala - temeiuri de drept invocate gresit, aplicabilitate Lorenafaur Lorenafaur Imi puteti spune, va rog, daca sunt sanse pentru anularea unui p-v de constatare a contraventiei in urm. situatie: - incadrarea juridica a faptei a fost ... (vezi toată discuția)