Imi puteti spune, va rog, daca sunt sanse pentru anularea unui p-v de constatare a contraventiei in urm. situatie:
- incadrarea juridica a faptei a fost corecta, la fel si descrierea ei insa temeiul legal pentru stabilirea amenzii contraventionale, nu a fost corecta si anume: s-a invocat o hotarare de guvern al carui an de publicare a fost trecut gresit in p-v motiv pentru care nu are nici o legatura cu fapta descrisa de ag. Constatator, mai mult decat atat, s-au invocat niste articole din hotararea la care ar fi trebuit sa faca referire care faceau referire la alta fapta si nu la cea savarsita. Intrebarea mea este daca e suficient sa invocam exceptia nulitatii absolute a p-v pe motiv ca temeiul legal in baza caruia a fost sanctionata fapta nu este corect, respectiv hotararea in sine si sa nu mai facem referire si la articolele gresit invocate de agent din hotararea corecta, sugerand ca nu stim la ce hot. a vrut agentul costatator sa faca referire pentru a putea combate amenda primita.
Sper ca am fost cat de cat expllicita, va rog sa ma ajutati cu un sfat!
Din ceea ce spuneţi dumneavoastră nu sunt cauze de nulitate absolută a procesului verbal. Conform art. 17 din OG 2 / 2001, numai lipsa menţiunilor privind numele, prenumele şi calitatea agentului constatator, denumirea persoanei juridice şi a sediului, a faptei săvârşite şi data comiterii acesteia sau lipsa semnăturii agentului constatator atrage nulitatea procesului verbal.