avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... sanctiunea nulitatii procesului -verbal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

sanctiunea nulitatii procesului -verbal

Va rog sa-m spuneti,daca, in p-v, la martor semneaza cineva care nu a fost prezent la eveniment,nici la refuzul de a semna al contravenientului,atunci p-v se afla sub sanctiunea nulitatii absolute.Ce articol din lege prevede aceasta?Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Mary-Lou , utilizator 09:39, 31 Octombrie 2012
Acest aspect il puteti invoca dvs. in plangere si instanta va cita acel martor oricum, la proces. Politia va trebui sa dovedeasca in instanta ca actul sanctionator este legal intocmit.

Cat priveste nulitatile absolute, ele sunt prevazute de art.17 din OG2/2001 si suna in felul urmator:" Lipsa menţiunilor privind numele, prenumele şi calitatea agentului constatator, numele şi prenumele contravenientului, iar în cazul persoanei juridice lipsa denumirii şi a sediului acesteia, a faptei săvârşite şi a datei comiterii acesteia sau a semnăturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constată şi din oficiu".
Agentul a declarat in raportul sau ca martorul a fost identificat in statia de taxi ,caruia i-a adus la cunostinta contraventiile savarsite si faptul ca am refuzat sa semnez,plecand inainte de a incheia p-v.(nu mi s-a adus la cunostinta de incheierea acestuia,agentul plecand la masina fara explicatii,intr-o stare de nervozitate cauzata de faptul ca am incercat sa-mi sustin nevinovatia.Dupa o asteptare destul de lunga,am plecat,deoarece nimeni nu mi-a adus nimic la cunostinta).Deci recunoaste ca martorul a semnat cunoscand doar versiunea agentului,din relatarile acestuia. Am citit tot pe site-ul dv. in cadrul unui rasp.la o intrebare ca invocand art. 118 contraventia trebuie dovedita de agentul constatator,si nu de contravenient.Mi-ati putea spune in cadrul carei legi se poate invoca?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nulitate proces verbal contraventie- radar marar marar Buna seara, Pe scurt: amenda radar, agentii au plecat inainte sa semnez, lipsa martor pt refuz de a semna. O sa incep printr-o scurta prezentare a ... (vezi toată discuția)
Contraventie silvica: pasunatul in padure Irina S. Irina S. Agentul constatator, retine in cuprinsul p-v de contraventie ca un contravenient a fost prins pasunand un card de capre in doua zile consecutiv [b]01 si 02 ... (vezi toată discuția)
Proces verbal circulatie Brasoveanu Florin Brasoveanu Florin Bună seara,un proces vb fără adresa ,cnp,seria buletin a martorului se poate anula în instanță. Mi s-a luat permisul azi ora 8,pt un pieton,care a ... (vezi toată discuția)