avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... scoaterea copilului din tara si stabilirea in alta tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

scoaterea copilului din tara si stabilirea in alta tara

Buna ziua,

Sunt divortata de 4 ani iar copilul minor mi-a fost incredindat mie, tatal avand drept de vizita o zi in wekend.
Acum as vrea sa plec din tara, sa ma stabilesc in alta tara, dar fostul sot nu este de acord,
Pot scoate copilul din tara fara acordul lui?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: aureliafrance , utilizator 13:55, 14 Iunie 2012
Trebuie sa obtineti si acordul tatalui
buna ziua. daca minorul v-a fost incredintat acum 4 ani, numai dv, puteti scoate minorul din tara fara acordul tatalui, daca este vorba de vacanta. ca orice lege, prevederile de acum ale noului cod civil nu pot incide asupra unei sentinte avand autoritatea de lucru judecat. in ce prieste stabilirea definitiva in alta tara,este alta situatie. tatal are dreptul la vizite vacante acordate prin sentinta, daca el le-a cerut si au fost mentionate in dispozitiv.
in principiu puteti sa va stabiliti dar preventiv ar fi bine sa gasiti un acord cu tatal, altfel daca va actioneaza in judecata pentru ca-i impiedecati accesul la a avea o legatura cu minorul va avea castig de cauza.succes.
DA, POTI.
iti spun din experienta: sunt stabilita de 5 ani in franta, iesind cu copilul in romania a doua zi dupa ce am primit hotararea de divort!
iar dreptul de vizita al copilului nu este decat o piedica morala in calea iesirii tale din tara cu copilul. stiu insa ca trebuie sa il informezi pe tata de noul domiciliu al copilului, cel mai bine prin scrisoare recomandata; nu stiu daca e posibil si prin mail, daca mail-ul are valoare juridica in romania, in franta avand insa.
Ultima modificare: Joi, 14 Iunie 2012
aureliafrance, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare program vizita minor Zanaapelor Zanaapelor In urma divortului pronuntat in data de 12 octombrie 2011, minora in varsta de 7 ani mi-a fost incredintata mie spre crestere si educare. Divortul a fost pe ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu un expat, pot pleca cu copilul meu sa locuim impreuna in eu? mariami mariami Buna ziua, va rog sa ma ajutati sa inteleg ce am de facut in cazul meu. Cazul este urmatorul: sunt divortata de 3 ani si am o fetita din prima casatorie, ... (vezi toată discuția)
Calatorie cu minor in strainatate (parinti divortati) ContSters231389 ContSters231389 Buna seara. Sunt mama unei fetite de 5 ani, divortata anul trecut. Fetita mi-a fost incredintata spre crestere, prin hotarare judecatoreasca definitiva si ... (vezi toată discuția)