avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale ce pot face daca primarul nu vrea (pt ca asa are el ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

ce pot face daca primarul nu vrea (pt ca asa are el chef) sa-mi aprobe o autorizatie de inchiriere ATV

Incerc sa obtin o autorizatie de la primarie pt inchirierea de ATV-uri langa o partie de ski. Ce pot face daca nu vrea sa o aprobe din motive tipic romanesti. In acceasi zona in care vreau eu sa inchiriez ATV-uri mai inchiriaza o persoana care are functia de consilier la primaria respectiva. Sediul firmei mele este in comuna vecina.
Nu stiu daca am ales bine forumul dar nu stiam unde sa intreb in alta parte.
V-as fi foarte recunoscator daca ma puteti ajuta.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters51068 , utilizator 19:37, 30 Decembrie 2008
Aţi ales perfect forumul.

Cu locul în care vreţi să închiriaţi ATV-uri aţi cam dat greş. =D>


Fără amănunte cu privire la situaţia juridică a pîrtiei, cu privire la izvorul dreptului primăriei de a se opune unei noi autorizări (poate consilierul respectiv are exclusivitate în urma unui contract perfect legal, mai ştii?... aici zîmbesc a neîncredere) nu pot spune prea multe.

La prima vedere pare un abuz, dar fără detalii nu pot afirma asta.
In primul rand multumesc pt raspunsul rapid.
Lucrurile stau cam asa:
Cu partia de ski sau cu cei care o administreaza nu cred ca am vreo tangenta pt ca nu inchiriaza atv-uri, practic nu-i deranjez cu nimic, banuiesc ca terenul pe care este construita partia e concesionat de primarie firmei care se ocupa de partie.
La baza partiei e o parcare concesionata consilierului mentionat mai sus, in parcarea respectiva inchiriaza atv-uri, ecipamente de ski si alte tampenii. Se poate sa aiba contract de exclusivitate (si daca nu are o sa-l incheie cat de curand,) dar pana unde se intinde contractul respectiv, locul in care eu am amplasat ATV-urile este inaintea parcarii respective (practic pe marginea drumului).
Astazi am fost la primarie sa depun cererea pt autorizatie si am vazut la registratura (din greseala) cererea si autorizatia consilierului de care vorbeam, se pare ca pana acum nici el nu avea autorizatie (doar este consilier) nici nu avea nevoie dar probabil ca se asteapta la controale si alte bucurii din partea mea, la fel cum si el m-a reclamat la politie ca inchiriez fara autorizatie.
Multumesc inca odata pt primul raspuns.
Acele "motive tipic romanesti" le-ati primit in scris sau verbal?
Un act al administratiei publice poate sa fie contestat in contencios administrativ. Dar mai intai verificati ceea ce a specificat colegul in mesajul anterior.
Nu am reusit sa depun cererea, pe motiv ca nu am codul caen schimbat. Motivele le-am primit verbal.
Maine o sa iau de la registrul comertului actele noi si voi depune cererea dar sunt sigur de raspunsul pe care-l voi primi de la primar.
Mersi Rozi.
Pe vorbe nu reusiti sa dovediti acele actiuni tipic romanesti. Depuneti mai intai cererea(dupa obtinerea actualizarii codurilor CAEN sau adaugarea cu codul necesar). Daca cererea este respinsa poate fi atacata in contencios administrativ. Termenul legal de raspuns la cerere este de 30 zile. Dupa acest interval de timp, functie de raspuns puteti actiona.

Alte discuții în legătură

Exista un articol in codul civil? eugen82 eugen82 stiti daca exista un articol in codul civil care sa interzica unui proprietar al unui bun in speta imobil sa il inchirieze de doua ori in acelasi timp (cu ... (vezi toată discuția)
Recodificare caen ivanka82 ivanka82 Buna ziua, Sunt mostenitoare unica a unui SRL cu asociat unic, am depus la ONRC documentatia pentru succesiune si am primit termen de amanare pentru urmatorul ... (vezi toată discuția)
Punct de lucru ga6riel ga6riel Cum reusesc sa concesionez sau sa inchiriez de la Primaria sector 3, un spatiu pentru un punct de lucru, de productie cu vanzare? Doresc sa fac acest lucru in ... (vezi toată discuția)