avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drept bancar?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drept bancar?

Firma are rate de x euro/luna la banca,veniturile firmei sunt x-1euro/luna.
Poate banca la care sunt ratele respective inclusiv (salarile se vireaza tot la aceeasi banca)sa ia din cont banii care sunt depusi pentru plata salarilor datorita ratei care nu se acopera din veniturile lunare??
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Salagean Vasilica , Consilier juridic 15:43, 11 Iunie 2012
Nu poate face asa ceva banca, intrucat , potrivit art.161 C.mun., salariile se plătesc înaintea oricăror alte obligaţii băneşti ale angajatorilor.
Buna ziua .
Nu ar trebui sa se intample acest lucru.
Dar pentru linistea Dvs. discutati cu banca acest aspect plus posibilitatea restructurarii creditului in sensul micsorarii ratelor cel putin temporar pana depasiti aceasta perioada privind lipsa disponibilitatilor.
Din practica pot sa va spun ca banca este interesata sa-si incaseze ratele si in acest sens are toata disponibilitatea restructurarii creditului.
Incercati sa mariti perioada de rambursare a creditului , asa scade si rata sau sa obtineti o perioada de gratie 3 luni, 6 luni, perioada in care veti plati numai dobanda nu si rata. Daca nu gasiti intelegere incercati chiar o refinantare la o alta banca . Nu asteptati sa intrati in CRB pentru ca atunci se complica lucrurile.
in contractul incheiat cu banca, veti vedea ca aveti o clauza de debitare automata a ratei/dobanzii si sunteti obligat sa asigurati disponibilul in cont.Pentru banca, disponibilul dvs. in cont ( pt. salarii) nu are prioritate inaintea scadentei lor.
Deci pana nu se plateste datoria catre banca nu pot fi platiti nici salariatii....?
Potrivit art.161 C.mun., salariile se plătesc înaintea oricăror alte obligaţii băneşti ale angajatorilor.

Alte discuții în legătură

Probleme cu banca .... danielhustiu danielhustiu Buna seara. Prietena mea are 2 carduri de credit si de cateva luni are numai probleme cu banca. Problema suna cam asa: Acum cateva luni prietena mea a ... (vezi toată discuția)
Neplata salarii Narch Narch Daca firma are datorii la banca, poate sa opreasca (banca respectiva) plata salariilor catre angajati pentru o perioada de cateva luni? Exista un temei legal ... (vezi toată discuția)
Garantie cont imputernicit jokero69 jokero69 Buna ziua. In 2013 am fost pus imputernicit pe contul mamei in care primeste pensia la banca. In 2014 am facut un credit la aceeasi banca iar in contractul de ... (vezi toată discuția)