avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... vize
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

vize

Sunt cetatean roman, domiciliul in Romania, dar locuiesc in strainatate. Sotia si copii nu au pasapoarte romanesti, doar unuia din baieti am reusit sa-i transcriu certificatul de nastere. Vreau sa vin in tara cu familia si as vrea sa stiu daca pot sa obtin vize pentru membrii familiei mele cu pret redus sau deoarece calatoresc impreuna cu mine nu le trebuie viza( stiu ca legislatia europeana prevede ceva in acest sens). Daca cineva poate sa-mi dea informatii exacte. Dupa ce obtin informatii exacte voi telefona la ambasada. In cei de acolo nu am incredere.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: yvk , utilizator 00:35, 12 Iunie 2012
Pentru copii nu puteti solicita viza. Daca dumneavoastra sunteti cetatean roman, copiii au dobandit prin nastere si cetatenia romana. Trebuie sa inregistrati si nasterea celui de-al doilea copil si eventual sa le obtineti pasapoarte romanesti, ca sa fiti sigur ca nu veti avea probleme la intrarea/iesirea din Romania.
In privinta sotiei, nu ati precizat ce cetatenie are, ce tip de viza solicitati (care este scopul si durata calatoriei), eventual daca detine permis de sedere in vreun stat UE. In orice caz, daca detineti certificat de casatorie romanesc, viza romana se acorda in regim de gratuitate, conform art. 2 din normele metodologice de aplicare a OG 102/2005.
Pentru mai multe info: [ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintregirea familiei dintre un cetatean roman si o cetateana din bolivia( in bolivia nu este ambasada sau consulat roman) catalin_gegea catalin_gegea Sunt cetatean roman cu rezidenta in bolivia si sunt casatorit cu o cetateana din Bolivia(casatoria legala a avut loc in spania in anul 2008).Avem 2 copii un ... (vezi toată discuția)
Obtinere viza pentru cetatean indian malinaileanab malinaileanab Buna ziua, As dori sa aflu cum poate sotul meu,cetatean indian,sa obtina o viza de scurta sedere in Romania pentru a merge impreuna de sarbatori la parintii ... (vezi toată discuția)
Permis de sedere permanent ca membru de familie a unui cetatean roman kiki_mihailescu kiki_mihailescu Buna ziua! As dori sa ma ajutat putin cu o problema cu care m-am confruntat inainte de a calatori in scop turistic in Paris, Franta. Sunt cetateana cubaneza cu ... (vezi toată discuția)