avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1100 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Anulare pensie agricultor
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Anulare pensie agricultor

Buna ziua,

Aveti idee care ar putea fi cauza pentru care bunica a primit o hartie in 2011 (a lipsit de la adresa de corespondenta) in care i se preciza ca a fost sistata pensia ei de agricultor de 150 de lei si ramane doar cu pensia de urmas de 350 constituindu-se totodata si un debit pentru perioada 2008 - 2010 in care ar fi incasat in mod eronat pensia de agricultor si pentru care i se opresc acum 50 de lei lunar. Interzice legislatia incepand cu 2008 cumularea pensiei de agricultor cu cea de urmas?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 15:39, 11 Iunie 2012


Nu se poate cumula pensia proprie,cu cea de urmas.

Legea 263/2010


Art. 92
Sotul supravietuitor care are dreptul la o pensie proprie si indeplineste conditiile prevazute de lege pentru obtinerea pensiei de urmas dupa sotul decedat poate opta pentru cea mai avantajoasa pensie.

Legea 19/2000


Art. 74. - Sotul supravietuitor care are dreptul la o pensie proprie si indeplineste conditiile prevazute de lege pentru obtinerea pensiei de urmas dupa sotul decedat poate opta pentru cea mai avantajoasa pensie.

Decizia Casei locale este corecta.
Ultima modificare: Luni, 11 Iunie 2012
Carp Mircea, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este posibil cumulul pensiei de agricultor cu pensia de urmas? emil6702 emil6702 Este posibil cumulul pensiei provenite din pensia de agricultor cu pensia de urmas, in cazul sotului supravietuitor? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Pensie de urmas pentru sotia supravietuitoare si pensia proprie mmus mmus Buna ziua, Bunicul meu a decedat in mai 2008. La data respectiva era pensionar, beneficiind de pensie la limita de varsta si de pensie CAP, bunica mea fiind ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas PaulHaiducu PaulHaiducu Buna ziua! Se poate cumula pensia de drept cu cea de urmas, sot supravietuitor? (vezi toată discuția)