avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... termen de contestare a deciziei de numire intr-o ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

termen de contestare a deciziei de numire intr-o functie publica si de stabilire a salariului de baza

Va rog sa-mi spuneti care este termenul legal in care se poate contesta in instanta, o decizie a conducatorului unei institutii publice, prin care se numeste in functie un functionar public si i se stabileste salariul de baza? De exemplu, daca functionarul public in cauza nu este multumit de salariul pe care il va primi in urma numirii, care este termenul legal in care se poate face contestatie in instanta?
Precizez ca in Legea nr. 285/2010, la art. 7, era prevazut un astfel de termen de contestatie dar Legea 285/2010, nu se aplica si in anul 2012. In OUG 80/2010, modificata si completata de Legea 283/2011 (in care se stabileste salarizarea pentru anul 2012, nu se prevede un termen de contestatie). In acest caz, este aplicabil oare art. 211, litera (a) din Legea 62/2011 (“măsurile unilaterale de executare, modificare, suspendare sau încetare a contractului individual de muncă, inclusiv angajamentele de plată a unor sume de bani, pot fi contestate în termen de 45 de zile calendaristice de la data la care cel interesat a luat cunoştinţă de măsura dispusă“), coroborat cu art. 117 din Legea 188/1999, republicata (“dispoziţiile prezentei legi se completează cu prevederile legislaţiei muncii, precum şi cu reglementările de drept comun civile, administrative sau penale, după caz, în măsura în care nu contravin legislaţiei specifice funcţiei publice“?
In Legea 188/1999, republicata (Statutul Functionarilor publici), la art. 106 se specifica doar faptul ca deciziile de incetare a raportului de serviciu, se contesta in conditiile si termenele stabilite de Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004. Nicaieri in Legea 188/1999, republicata, nu se indica vreun termen in care sa poata fi contestata o decizie in care se stabileste salariul functionarului public.
In concluzie, va rog sa-mi precizati care este termenul legal in care se poate contesta o decizie a conducatorului unei institutii publice prin care se stabileste salariului de baza al unui functionar public? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 16:20, 12 Iunie 2012
salariile sunt stabilite prin grila de salarizare, nu se negociaza
studiati legea nr.554/2004- legea contenciosului administrativ. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Temeiul legal al termenului de contestare a sancþiunii disciplinare dispuse în cazul unui funcþionar public Laurys Laurys Buna ziua, Ma puteti ajuta cu urmatoarea informatie: care este termenul in care poate fi contestata decizia de sanctionare disciplinara aplicata prin ordin ... (vezi toată discuția)
Decizie corina_nices corina_nices Pe data de 02.04.2009 am primit o decizie prin care mi se aducea la cunostinta ca, in conformitate cu dispozitiile art. 84 lit.b) din Legea nr. 188/1999, mi se ... (vezi toată discuția)
Exceptia lipsei procedurii prealabile DIA63 DIA63 Sunt functionar public si am fost sanctionat disciplinar,am primit decizia de sanctionare in care era trecut termenul de 30 de zile in vederea contestarii la ... (vezi toată discuția)