avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale prestari servicii fara angajati
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

prestari servicii fara angajati

- SRL avem ca activitate si servicul calculatoarelor,suntem 2 asociati, si nu avem nici un angajat .

- Pentru a putea emite facturi pentru prestari service trebuie sa avem angajati?
functioneaza cred o 'externalizare' (adica in loc de cim'uri veti incheia prestari servicii) a serviciilor obligatorii de baza, precum tinerea contabilitatii si verificarea financiara, verificarea legalitatii prin srl cu obiect de activitate 7411, tinerea CM de catre Camera de Munca (ITM) sau de inspectori RU si/sau societati specializate (ex.KPMG Romania, desi pentru doua CM nu vad rostul);
..totodata veti indeplini prin cumul de functii, o serie de sarcini executive, in activitatea curenta a persoanei juridice a carei activitate o girati (vb.'a gira', si raspunderea implicita);
[raspunsul e destul de sumar, intrebati in continuare]
fortuna vis
----------------------------------
nu prea am inbteles nimic din raspuns,sau raspunsul era pt alt post.
Nici nu aveati cum sa intelegeti ceva.

Raspunsul este DA.
Se poate factura prestare de servicii tehnica de calcul fara ca firma sa aiba vreun angajat, atata timp cat unul sau amandoi actionarii au functia de administrator in firma si cel putin unul are calificarea de presta acest serviciu.
mai rar oameni asa "cu scaun la cap" ca Dvs., care sa vrea sa nu fie micro...

onyx a scris:
>- SRL avem ca activitate si servicul calculatoarelor,suntem 2 asociati, si nu avem nici un angajat .
>
>- Pentru a putea emite facturi pentru prestari service trebuie sa avem angajati?

Eu stiu ca orice persoana juridica platitoare de TVA (nefiind conditionata de existenta vreunui angajat) este obligata sa emita factura fiscala (vezi art 155 alin 1 din Codul fiscal).Desi acest articol va fi modificat de la 1 ianuarie aceasta prevedere ramane valabila
Nu vad legatura dintre factura si angajati.
Nu are importanta daca societatea are sau nu angajati. In momentul in care vinzi un produs sau un serviciu trebuie sa emiti bon fiscal . Daca cumparatorul iti cere sau daca ai ca si clienti societati comerciale, obligatoriu trebuie sa emiti factura.
In art.155 alin 1 Cod fiscal se prevedea ca " Persoanele impozabile, care NU sunt înregistrate ca plãtitori de taxã pe valoarea adãugatã, nu au dreptul sã emitã facturi fiscale ºi nici sã înscrie taxa pe valoarea adãugatã pentru livrãrile de bunuri ºi/sau prestãrile de servicii efectuate cãtre altã persoanã, în documentele emise'". Pe langa aceasta in LEGEA 494/2004 se mai aduc unele completari.
Modificarile din Legea 494 intra in vigoare in 1 ianuarie pt ca asta e termenul prevazut in OG 83/2004 care e aprobata cu modificari tocmai de aceasta Lege 494

Alte discuții în legătură

Tva colectat ionescu45 ionescu45 Firma A din Romania presteaza servicii pentru firma B (sediul in Romania).Serviciile sunt prestate in Italia. Firma A emite factura catre firma B cu sau fara ... (vezi toată discuția)
Administrator sau manager? gabi_6y gabi_6y va rog sa-mi raspundeti daca un asociat unic al unei societati poate fi managerul acesteia, daca poate realiza activitatile din domeniul de activitate , cum as ... (vezi toată discuția)
Prestare munca de catre administrator care nu are contract de munca andronutza andronutza Buna ziua. Eu sunt administartor si asociat unic la un srl si in acest an am emis 2 facturi de prestari servicii dar eu nu am nici salariati si nici cim la srl ... (vezi toată discuția)