avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... ANTECONTRACT DE VANZARE -CUMPARARE
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

ANTECONTRACT DE VANZARE -CUMPARARE

Buna ziua, va rog daca ma poate ajuta cineva cu un sfat. As vrea sa vand un apartament si ar trebui sa inchei un antecontract, doar ca am datorii la impozit si imi trebuie un certificat fiscal. Am incercat sa-l obtin, dar mi s-a spus ca pana cand nu sunt la zi cu datoriile nu-l pot obtine. exista vreo alta modalitate de a face un antecontract sau de a obtine certificatul? Inafara de varianta in care imi platesc datoriile pt ca nu am banii necesari. Si ar mai trebui sa am o incheiere de carte funciara, dar chiar nu ma pricep, nu stiu cum ar trebui s-o obtin ce inseamna exact.
Cel mai recent răspuns: Panoiu , utilizator 10:10, 14 Iunie 2012
Certificatul fiscal nu va este necesar la incheierea antecontractului, doar la vanzare trebuie sa prezentati dovada ca nu aveti datorii la plata impozitului. Incheierea de carte funciara este documentul care vi se elibereaza la intabularea apartamentului, daca ati facut intabularea ar trebui sa aveti acest document acasa, daca nu-l aveti puteti cere o copie legalizata de la Cartea Funciara. Daca nu ati facut intabularea, atunci trebuie sa contactati un proiectant autorizat de Oficiul de Cadastru care sa va intocmeasca documentatia cadastrala si intabularea.
Daca ati gasit deja cumparatorul va puteti intelege cu el sa va plateasca datoriile, iar apoi scadeti suma platita de acesta ( cu titlu de avans) din pretul de vanzare stabilit initial.
Bună ziua,

Încerc o lămurire cu privire la încheierea de intabulare: probabil că aţi auzit de Cartea Funciară; ea este, de fapt, o bază de date computerizată, instituită la nivelul întregii ţări, în care se înscriu imobilele (terenuri, construcţii sau terenuri+construcţii) şi proprietarii acestora. Înscrierea imobilului se face o singură dată în "viaţa" lor, pe când înscrierea proprietarilor se face cu ocazia fiecărui transfer de proprietate (vânzare, donaţie, moştenire, etc). S-a apelat la acest sistem pentru o evidenţă mai bună a proprietăţilor şi, nu în ultimul rând, pentru limitarea posibilităţilor de fraudă (de exemplu, acum sunt practic imposibile "ghiduşiile" din anii '90, când un apartament era vândut de 10 ori în 2 zile de către acelaşi proprietar, care apoi fugea cu banii şi-i lăsa pe cumpărători să se descurce...). Încheierea de intabulare este dovada scriptică, "pe hârtie", că imobilul Dvs. a fost înscris în Cartea Funciară şi că, deci, potrivit legii el poate fi vândut. Aşa cum spuneau şi utilizatorii de mai sus, dacă Dvs. aţi făcut această înscriere (sau dacă aţi cumpărat apartamentul începând cu anii 2000), trebuie să aveţi această încheiere de întabulare printre actele casei. Dacă nu, veţi lua legătura cu un inginer cadastrist (accesaţi legătura [ link extern ] !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare carte funciara ContSters9695 ContSters9695 In cazul in care s-a incheiat un contract de vanzare-cumparare care are ca obiect o constructie, nu si terenul, iar contractul e certificat de avocat, pentru ... (vezi toată discuția)
Antecontract locuinta clubbero1 clubbero1 Buna seara! Vreau sa cumpar un apartament nou cu \"prima casa\". Proprietarul imobilului are acte pentru teren si constructie, dar nu are dezmembrarea pe ... (vezi toată discuția)
Pot vinde teren neintabulat? nicolnic nicolnic Am doua terenuri in Bucuresti, pentru care nu am reusit inca sa fac toate actele necesare. Pentru unul am doar testamentul prin care l-am mostenit, iar pentru ... (vezi toată discuția)