avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... PFA ASOCIATII DE PROPRIETARI
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

PFA ASOCIATII DE PROPRIETARI

Administratorul de la mine de pe scara a facut un PFA care cuprinde 12 asociatii de proprietari si a angajat personal a folosit Revisalul pentru inspectia muncii. Cum trebuie declarata la fisc aceasta PFA si cum trebuie depuse 112 pe firma doar una sau pe fiecare asociatie in parte? Cum este corect? Se depun 112 sau doar 100 pentru fiecare asociatie?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 18:08, 18 Iunie 2012
Avand in vedere ca sunt 12 persoane juridice distincte,se impune intocmirea de declaratii separate
La fiecare fac 112 sau 100?
Sigur ca da si 112, dar si 100.
Pentru ce a angajat personal? Si cum i-a angajat? Pe PFA?
Ultima modificare: Duminică, 17 Iunie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Da a angajat pe PFA iar la asociatiile de proprietari face facturi. Daca da facturi face declaratia 100 sau 112?
Imi cer scuze, acum am observat. Nu se depune declaratia 100 la PFA. Depune anual declaratia 392 A sau 392 B.
www.avocatnet.ro/content/art...

În situaţia în care asociaţia are relaţii de colaborare cu persoane fizice, respectiv relaţii cu experţi contabili, tehnici, judiciari pentru întocmirea unor lucrări de expertiză, sau cu persoane fizice altele decât cele cu contract de muncă, convenţii/contracte civile de prestări servicii, zilieri, şi pentru care are obligaţia, potrivit legii, să reţină la sursă impozitul aferent veniturilor plătite acestor persoane fizice, va completa şi depune pentru impozitul reţinut în astfel de cazuri, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare perioadei de raportare, formularul 100 “Declaraţia privind obligaţiile de plată la bugetul de stat”.

Începând cu anul 2012, urmează să aplice sistemul plăţilor anticipate calculate pe baza impozitului pe profit din anul precedent şi a indicelui de inflaţie.
-depunerea, până la data de 25 februarie inclusiv a anului următor, a “Declaraţiei privind impozitul pe profit”- formular 101;
-plata, până la data de 25 februarie inclusiv a anului următor, a impozitului pe profit anual.

[ link extern ]


Daca are salariati pe PFA va depune declaratia 112.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 392 b maria49 maria49 Este aplicabila declaratia 392 B unei Asociatii de proprietari fara venuti? Daca da , ce anume sa calculeaza facturile de utilitati? :( (vezi toată discuția)
Taxele platite la fisc de administrator si asoc proprietari cyan cyan care sunt contributiile pe care trebuie sa le plateasca la fisc un administrator de imobil si asociatia in cazul in care administratorul este si salariat la o ... (vezi toată discuția)
Cor presedinte asociatie ion damaschin ion damaschin Buna seara, Va rog i-mi puteti comunica ce cod COR are presedintele asociatiei de locatari? Va multumesc! (vezi toată discuția)