avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Recuperarea drepturilor banesti
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Recuperarea drepturilor banesti

Buna ziua,
ma puteti ajuta va rog sa inteleg care este procedura si termenul maxim de intrare in posesia banilor castigati in urma unui proces de litigiu de munca si care ar fi termenul de recurs pe care il poate acorda partilor o instanta ?
Sunt parte intr-un proces de recuperare drepturi banesti, ca reclamant si procesul se apropie de final.
Au fost castigate anumite drepturi pana acum(salarii prevazute ptr. nasterea unui copil,casatorie,deces) si asteptam sa se finalizeze in curand,urmand sa se hotareasca plata CO restante si salariile compensatorii deoarece a fost o concediere colectiva in urma cu doi ani, cand contractul de ramura prevedea sase salarii .
Ma intrebam daca a durat 1an si 8 luni pana acum cat va mai dura pana vom fi in posesia banilor cuveniti.
Va multumesc anticipat.
Termenul de recurs, in cazul litigiilor de munca, este de 10 zile de la data comunicarii hotararii primei instante.

Termenul maxim in care puteti intra in posesia banilor este de 3 ani ..termenul de prescriptie a dreptului de a cere executarea silita.
Ultima modificare: Luni, 11 Iunie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Dosarul se afla la Tribunal Sectia Litigii de Munca? Recursul il va judeca Curtea de Apel.
Termenul de recurs este de 10 zile de la data comunicării hotararii pronuntata de instanta de fond. Dar hotararea Tribunalului este executorie, nu e nevoie sa asteptati finalizarea recursului si puteti contacta un executor judecatoresc pentru a trece imediat dupa comunicarea hotararii la executarea silita a societatii. Atentie insa, daca pierdeti in recurs se va face "intoarcerea executarii" si ati deveni d-voastra cel executat silit de societate.
Va multumesc,cat poate costa un executor judecatoresc ?
Noul mod de calcul al onorariilor maxime care le revin executorilor judecatoresti a fost adoptata prin Legea nr. 151/2011 privind aprobarea Ordonanței de urgenta a Guvernului nr. 144/2007 pentru modificarea alin. (1) al art. 37 din Legea nr. 188/2000 privind executorii judecatoresti a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 493, din 11 iulie 2011
- pentru creantele in valoare de pana la 50.000 lei inclusiv, onorariul maxim ramane in cuantum de 10% din suma reprezentand valoarea creantei ce face obiectul executarii silite, pentru creantele care depasesc aceasta valoare, onorariilor vor fi calculate dupa cum urmeaza:
- pentru creantele in valoare de peste 50.000 lei, dar pana la 80.000 lei inclusiv, onorariul maxim este de 5.000 lei plus un procent de pana la 3% din suma ce depaseste 50.000 lei din valoarea creantei ce face obiectul executarii silite.
- pentru creantele in valoare de peste 80.000 lei, dar pana la 100.000 lei inclusiv, onorariul maxim este de 5.900 lei plus un procent de pana la 2% din suma ce depaseste 80.000 lei din valoarea creantei ce face obiectul executarii silite;
- pentru creantele in valoare de peste 100.000 lei, onorariul maxim este de 6.300 lei plus un procent de pana la 1% din suma ce depaseste 100.000 lei din valoarea creantei ce face obiectul executarii silite.

Buna seara, va multumesc mult pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita saly30 saly30 buna ziua am castigat un proces cu hotarare definitiva la judecatorie.Hotararea definitiva am investit-o cu titlu executoriu pentru a-mi recupera 15000 eur ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli executare silita ContSters413966 ContSters413966 Buna! am primit o adresa de la judecatorie unde scrie ca trebuie sa achit taxa pt xero copiere a dosarului executional, dar nu scrie unde se plateste.In ... (vezi toată discuția)
Tarife practicate de executori elena raduta elena raduta Pentru o executare silita mi-a stabilit aceeasi suma cu care eram datori la o soc. de leasing .suma a fost partial luata din contul firmei numai pt executor. E ... (vezi toată discuția)