avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... esec din naivitate sa nu zic prostie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

esec din naivitate sa nu zic prostie

buna seara,
Va aduc in atentia dvs un caz, din nefericire printre multe altele asemanatoare in aceasta mare gradina a divinitatii, spre dezbatere si incercarea de a gasi macar speranta unei solutii.
Pe scurt, in istoricul de viata unui cuplu, conceput cu aproape trezeci de ani in urma, prioritate este cresterea copilului rezultat din iubirea celor doi parinti. Orbiti de dragoste pentru copilul lor il creste rasfatat. Tot din exces de iubire pentru baiatul lor, vinde vechea proprietate si cumpara o alta pe numele lui. Acum, baiatul impreuna cu concubina lui isi amenta parintii ca ii da afara din casa !, Poate sa faca asta ?, Exista in legislatie corectii pentru aceasta nesabuinta ?
Cel mai recent răspuns: visavis , utilizator 16:15, 13 Iunie 2012
Un alt caz la cazul dvs: o doamna divortata, proprietara a 2 garsoniere si fiul doamnei in cauza, in varsta de 21 de ani.
Doamna vinde o garsoniera pt. a-i cumpara fiului masina, iar a doua garsoniera i-o vinde printr-un contract de vanzare-cumparare, fara nicio clauza. Fiul, fara stirea mamei, face un imprumut la o banca, pt. a-si deschide o afacere, aducand in garantie garsoniera.
Afacerea nu i-a mers, ratele nu le-a mai putut platit, iar banca l-a executat silit.
In prezent, doamna, care a muncit 30 de ani, locuieste cu chirie si se caieste pt ce a facut.
Stiti ce spune? ''Copilul meu m-a dat afara din casa mea!'' O cunostiinta comuna i-a replicat: ''Gresit! Te-a dat afara din casa lui!''
Din moment ce ai un singur copil, de ce sa-i vanzi sau sa-i faci acte pe proprietatea ta? Nu este logic ca dupa decesul parintilor el/ea devine singurul proprietar?

nu, nu exista corectii legislative in acest sens ! Ma refer la problemele sentimentale.
da, fiul poate arunca in strada parintii in acesta situatie. moral nu este catusi de putin corect, legal insa da, tinand cont de faptul ca insusi parintii i-au facut "acte in regula pe casa" avand discernamantul nealterat atunci cand au semnat pentru a da casa fiului (asta am dedus eu din mesajul dvs).
cel mai indicat ar fi ca parintii amenintati cu evacuarea din casa sa consulte 1 ,2 -5 avocati cu actele in fata pentru a putea trage o concluzie pertinenta vis - a vis de sansele dansilor de a nu fi dati afara din casa.
speta este expusa mult prea sumar din punct de vedere juridic.
multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am si eu o intrebare va rog. in urma partajului cu fostul sot ... Ucaa Ucaa Am sibeu i intrebare va rog. In urma partajului cu fostul sot in 2003 ,am vandut apartamentul conjugal ,am facut tranzactie cu fostul sot ca el sa ia 6000 ... (vezi toată discuția)
Doresc un raspuns concret la acest subiect dodorel62 dodorel62 Am fost casatorit si acum am divortat,iar in urma castoriei a rezulta un baiat care acum are 18 ani. Inainte de a deceda parintii mei atat mie cat si fostei ... (vezi toată discuția)
Recasatorie , ce se intampla cu fiul mostenitor magika2002 magika2002 Buna ziua, as dori sa ma recasatoresc, eu am o garsoniera si o fata iar sotul o casa si un baiat . Ce drepturi are baiatul lui in garsoniera mea, si ... (vezi toată discuția)