avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara, pt minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara, pt minori

Daca in urma unui divort, cu minori,, copilul ramane exclusiv in grija mamei, tatal trebuie sa plateasca 1/4 din salariul minim, pensia alimentara,. As vrea sa intreb daca tatal poate sa deschida un cont bancar pe numele copilului, la care doar copilul sa aiba acces la implinirea celor 18 ani (la majorat), tatal putand demonstra depunerea lunara a pensiei in cont prin extrasurile de cont de la banca respectiva.
Va multumesc, si astept raspunsul dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 08:35, 12 Iunie 2012
Nu cred ca astfel se respecta destinatia si scopul pensiei de intretinere care este una alimentara, care trebuie platita periodic.

Puteti deschide un cont bancar pe numele copilului in care sa depuneti lunar o suma (alta decat pensia), la care copilul sa aiba acces la majorat. Exista in oferta bancilor astfel de produse, dar nu pensia alimentara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara flori2009 flori2009 Buna seara! As dori o lamurire, mai precis, tatal caruia instanta i-a stabilit o pensie alimentara, s-a stabilit in strainatate si nu a mai platit pensia (de ... (vezi toată discuția)
Pensie de întreținere minor virată într-un cont la care mama nu are acces: are dreptul tatăl să procedeze așa? Mara 10 Mara 10 Bună ziua, sunt divortata de 2 ani de soțul meu,iar copilul a ramas in custodie comună cu domiciliul la mine.fostul soț de aproape 4 luni nu a mai plătit ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere - major - metoda plata denissapili99 denissapili99 Buna ziua. Acum un an mama a avut un proces cu tatal meu pentru majorarea pensiei de intretinere, iar anul acesta am devenit majora, insa am facut dovada cum ... (vezi toată discuția)