Buna ziua,
daca am o sentinta civila civila care nu a fost atacata cu recurs in termenul legal si vreau sa scot notarea procesului din cartea funciara, ce trebuie sa fac sa o legalizez sau sa o investesc cu formula executorie? si daca noi suntem dintr-un alt oras, taxa judiciara de timbru poate fi platita aici sau trebuie platita in orasul unde a fost judecata cauza?se poate face aceasta legalizare sau investire prin posta si daca da cum trebuie sa procedez?
va multumesc!
Pentru radierea notarii din cartea funciara este necesara o copie a hotararii, investita cu formula executorie. In ceea ce priveste taxa de timbru, art 19 din Legea 146/1997 prevede : Taxele judiciare de timbru, precum şi sumele provenite din impozitele încasate din onorariile avocaţilor, ale notarilor publici şi ale executorilor judecătoreşti se plătesc în numerar, prin virament sau în sistem on-line, în contul bugetului local al unităţii administrativ-teritoriale în a cărei rază îşi are domiciliul sau, după caz, sediul fiscal debitorul. In cazul dumneavoastra, in localitatea de domiciliu. Referitor la efectuarea investirii prin posta, depinde strict de judecatorie. Avand in vedere ca trebuie efectuate copii de pe hotarare, plimbat dosarul etc, mi-e greu sa cred ca veti putea rezolva prin posta. Mai ales in conditiile in care hotararea, investita cu formula executorie, se elibereaza in baza actului de identitate. Va sfatuiesc sa va rezervati doua zile si multi nervi, pentru a rezolva personal aceasta problema.
va multumesc mult de raspunsul prompt si la obiect,speram sa pot scapa de a pierde timp,dar asta este, trebuie sa ne conformam.
cu deosebit respect,
mela
Multumim pentru aprecieri. In ceea ce priveste legalizarile/investirile, va rog sa ne credeti ca reprezinta o pierdere de timp pentru toata lumea, dar sunt "un rau necesar."