avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pedeapsa complementara de dizolvarea a persoanei ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pedeapsa complementara de dizolvarea a persoanei juridice in cazul partidelor politice.

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns vis-a-vis de aceasta situatie. Stim foarte bine ca pedeapsa complementara de dizolvare a persoanei juridice nu se poate aplica in cazul partidelor politice. Dar in cazul in care in speta avem un partid politic ce in decursul activitatii se observa orentatii nazista sau comuniste, ce pedeapsa se aplica?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 14:11, 12 Iunie 2012
Constituirea unei organizatii cu caracter fascist, rasist sau xenofob se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 15 ani si interzicerea unor drepturi."
Si cu partidul politic - persoana juridica care se demonstreaza ca are aceste inclinatii..ce se intampla?
Se desfiinteaza
Ultima modificare: Marți, 12 Iunie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Folosirea in online a semnelor naziste andrei0290 andrei0290 Buna ziua, activez in domeniul entertaiment si as dori sa va intreb cat de permisiva este legislatia la folosirea insemnelor naziste. De exemplu am inteles ... (vezi toată discuția)
Buna ziua tuturor, am si eu o geaca second hand oarecum de armata, ... VladWalker VladWalker Buna ziua tuturor, Am si eu o geaca de iarna second hand oarecum de armata, unde am comandat recent niste epoleti din cel deal Doilea Razboi Mondial, unde ... (vezi toată discuția)
Tatuaje Buna ziua. Vreau sa imi fac un tatuaj cu o svastica si vulturul german care aparea pe stema nazista? Este impotriva legii, ma refer la vreo lege din codul ... (vezi toată discuția)