avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... redobandire nume dinaintea casatoriei
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

redobandire nume dinaintea casatoriei

M-am casatorit in urma cu o luna si am luat numele sotului desi nu mi-am dorit acest lucru dar influentata fiind de cei din jur am acceptat. Acum doresc sa rvin la numele de familie dinaintea casatoriei fara insa sa divortez. Am inteles ca instanta accepta numai cereri justificate de revenire la numele anterior? Sau am sansa sa-mi acorde numele doar pt ca asa ma simt eu confortabil?
Aveti idee cat dureaza un astfel de proces?
va multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 19:46, 12 Iunie 2012
Nu trebuie sa va adresati instantei, se rezolva pe cale administrativa (prin Starea Civila) - este o procedura destul de simpla si dureaza cam 2 luni.

Motivul pe care il veti invoca va fi acesta (daca cititi articolul o sa intelegeti despre ce e vorba):
Sunt considerate ca intemeiate cererile de schimbare a numelui in urmatoarele cazuri:
i) cand sotii au convenit cu ocazia incheierii casatoriei sa poarte numele de familie reunite si ambii solicita schimbarea acestuia pe cale administrativa, optand pentru numele de familie dobandit la nastere de catre unul dintre ei ori sa revina fiecare la numele avut anterior casatoriei;
www.avocatnet.ro/content/art...

In acest topic gasiti detalii despre procedura (ignorati ce nu se potriveste :) )
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solutii schimbare nume Anlia Anlia Exista o solutie alternativa de revenire la numele din prima casatorie, fara acordul fostului sot? Mentionez ca el este plecat de multi ani din tara, nu am ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume de familie alincma alincma Bună, Doresc să-mi schimb numele, vreau să știu unde trebuie să mă adresez? Încă nu am 18 ani, dar peste două luni voi împlini această ... (vezi toată discuția)
Renuntare la un prenume din 2 pascu oana pascu oana buna seara, As dori dori sa cunosc care sunt posibilitatile legale de schimbare a prenumelui sau macar de renuntare la un prenume,avand in vedere ca am doua ... (vezi toată discuția)