avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Solutii schimbare nume
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Solutii schimbare nume

Exista o solutie alternativa de revenire la numele din prima casatorie, fara acordul fostului sot? Mentionez ca el este plecat de multi ani din tara, nu am nici un fel de date de contact si am avut acordul sau pentru pastrarea numelui la divortul care a avut loc in 2005.
Cel mai recent răspuns: Anlia , utilizator 23:30, 6 Noiembrie 2019
Buna seara,
Solicitati schimbarea numelui pe cale administrativa.
Sunt considerate ca întemeiate cererile de schimbare a numelui în urmatoarele cazuri:
.....
- când soții au convenit cu ocazia încheierii căsătoriei să poarte numele de familie reunite și ambii solicită schimbarea acestuia pe cale administrativă, optând pentru numele de familie dobândit la naștere de către unul dintre ei ori să revină fiecare la numele avut anterior căsătoriei
.....

[ link extern ]
Pe linie administrativa mi se cere din nou acordul fostului sot pe care nu am de unde sa- l iau. Aceasta solutie nu este posibila, nu pot indeplini aceasta cerinta. Nu se ia in calcul acordul de pastrare a numelui fostului sot de la divorr
Ultima modificare: Miercuri, 6 Noiembrie 2019
Anlia, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț.acordul soților cu privire la pãstrarea numelui purtat în timpul cãsãtoriei.cerere ulterioarã de schimbare a numelui pe cale administrativa. admisibilitate EU_2007 EU_2007 Bună seara . Vă supun atenției o speță, cu rugămintea de a-mi împărtăși opiniile dumneavoastră pertinente vis-a-vis de aceasta . ... (vezi toată discuția)
Redobandire nume dinaintea casatoriei nedelcuc nedelcuc M-am casatorit in urma cu o luna si am luat numele sotului desi nu mi-am dorit acest lucru dar influentata fiind de cei din jur am acceptat. Acum doresc sa ... (vezi toată discuția)