avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... 2 Dosare penale
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

2 Dosare penale

Buna ziua.Ma numesc Alex si sper sa gasesc la voi un sfat sau macar o mica atentie il legatura cu cazul meu:(Pe data de 26/03/2011 in urma unui accident,in care eu nu am acordat prioritate mi-am fost suspendat dreptul de a circula 120 de zile. Ulterior am contestat procesul verbal si mi-am scosc certificat de grefa cu care am optinut permisul pana la un termene de judecata la care nu m-am prezentat#-o.precizes ca lucrez pe taxi stiu ca am gresit dar eram intr-o perioada in care nu-mi permiteam sa stau acasa.Stiam ca am sa pierd procesul dar am profitat de acel ragaz pana la prezenta mea la proces.Contestatia mi-a fost respinsa si in perioada de 03/03/2012 si 01/06/2012 aveam de executat suspendare.Recunosc ca nu m-am interesat de termen si nu am stiut asta fapt pentru care,in data de 18/03/2012 am avut o cursa pe E85 unde am luat un radar cu 65km/h am prezentat permisul si m-am ales cu 2 puncte amenda si 2 penalizare asta in judetul Iasi.Pe 28/03/2012 in urma unui control am luat o amenda ca stationam gresit fapt pentru care am fost iar amendat,dar de data asta asta agentul a fost mai vigilent,cautanduma in baza de date, daca permisul e ok:( spre surprinderea mea si a mai mare a agentului am aflat ca sunt in perioada de suspendare si ma invitat la sectie pentru a-mi intocmi un dosar penal :sorry:.Am dat declaratia propriuzisa si am precizat cca nu stiam si ca nu am primit nimic acasa,mi-au zis ca ulterior i-mi vor deschide si cei de la Iasi un dosar,am uitat sa va spun eu sunt din Bacau.Azi am fost chemat si de cei de la biroul de cercetari penale unde mi-au adus la cunostinta ca sunt cercetat si inaintat dosarul catre parchet.Recunosc ca e vina mea ca nu m-am interesat dar nu mai pot da timpul inapoi,ce credeti ca o sa patesc :sorry:?Am aflat ca si la iasi au deschis dosar penal dar nu am primit nimik acasa.
Cel mai recent răspuns: sandaalex , utilizator 17:50, 12 Iunie 2012
Actiunile dvs. au fost ilegale, lucru pe care il recunoasteti.
Era obligatia dvs. sa va interesati la tribunal de termenele de judecata, mai ales ca erati constient ca veti pierde procesul, dupa cum singur recunoasteti ca nu ati acordat prioritate.
Daca la prima abatere (dosarul de la Iasi) ati beneficiat de lipsa de vigilenta a politistului, este greu de inteles de ce ati continuat sa circulati ca sofer si nu ati verificat, macar atunci termenele de judecata ale contestatiei dvs. la suspendarea permisului.
Va tebui sa fiti foarte convingator in fata celor 2 instante de judecata, cu argumente puternice in favoarea dvs., pentru a va intelege omeneste, completul de judecata, de ce ati continuat sa conduceti cu permis in stare de suspendare (aceasta era situatia reala, la data primei amenzi de circulatie, dupa pierderea procesului la contestatia dvs.), pentru a scapa cel putin intr-un dosar, doar cu amenda penala si suspendarea carnetului de sofer pe o perioada de timp mai indelungata.
Lucrurile se complica daca cele 2 instante vor cere date suplimentare de la politie (date din nou infiintatul cazier al soferilor, care contine toate amenzile, suspendarile, avertismentele, etc.), separat pentru fiecare dosar in parte si politia le va comunica implicarea dvs. in 2 dosare, la tribunale diferite.
Poate (!?) este corect sa mentionati dvs. acest lucru la instante, adica implicarea in 2 dosare. Ar putea fi un atu in favoarea dvs., in ultimul ceas constientizand ce eroare ati savarsit. Nu pot aprecia cat de mari sunt sansele dvs.
Un avocat pledant v-ar putea ajuta daca aveti cu adevarat motive serioase ca sa nu fi putut renunta la o perioada de 120 de zile, sa conduceti.
Nu vreau sa va creez disconfort suplimentar, dar aveti nevoie de mult noroc si bafta.
Ca sa fiu inteles, deci nici cand am luat amenda la iasi eu nu stiam ca in acel moment am permisul suspendat si nici la mine acasa in bacau pana nu m-au verificat.Totusi de la iasi nu a venit nici-o citatie poate rezolva dosarul in lipsa?Si cel mai tare ma doare ca m-am obijnuit cu aceasta meserie si imi vine si greu .Vreau sa stiu daca e necesar un avocat ,care ar fi cea mai grea sentinta si daca nu se pote face o cerere pentru o singura judecata pentru cele 2 dosare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prins conducand fara permis ku990 ku990 Am fost prins conducand fara permis, am fost eu si un prieten cu permis cand am fost oprit de politie . M-am inteles cat de cat bine cu politisti, m-au pus sa ... (vezi toată discuția)
Politia rutiera a trimis cererea mea in instanta, cum pot sa-mi recuperez permisul? benga112 benga112 #-o#-o#-o Pe data de: 24.03.2012 mi-a fost suspendat dreptul de a conduce pe o perioada de 30 zile. si o amenda de 120 lei. Pentru depasirea interzisa. Pe data ... (vezi toată discuția)
Condus fara permis si fara a incepe scoala de soferi Loquz Loquz Buna ziua! Am 18 ani si 6 luni si acum 10 zile am comis o fapta penala prevazuta in codul rutier. Acum 10 zile am fost cu fratele meu cu masina sa il ducem pe ... (vezi toată discuția)