eu sunt plecata in strainatate,se poate intampla ceva daca eu mi-am pierdut certificatul de nastere in tara???se poate folosi cineva in mod fraudulos??nu am cum sa vin sa-l declar pierdut...ce pot face?multumesc
Solicitati alt certificat. In cererea de eliberare certificat veti scrie in ce imprejurari ati pierdut certificatul. Certificatul nou eliberat il anuleaza pe cel pierdut.
Fiul nu poate face nimic fara o imputernicire din partea dumneavoastra. Puteti sa-i trimiteti o procura autentificata la ambasada sau consulatul roman, prin care il imputerniciti sa solicite un nou certificat de nastere, ocazie cu care va declara si pierderea/furtul vechiului certificat. Cererea se depune la primaria unde a fost inregistrata nasterea dumneavoastra sau la serviciul public comunitar local de evidenta a persoanelor din raza de domiciliu (al dumneavoastra sau al fiului).
Puteti, de asemenea, sa solicitati un nou certificat prin intermediul ambasadei/consulatului. Cu ocazia emiterii certificatului nou, cel vechi va fi anulat.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
S.o.s
iazbuka
Ieri mi-au fost furat portofelul cu tot cu buletinul meu fiind singura mea carte de identitate, tin sa precizez ca sunt in olanda, ce as putea face sa pot ... (vezi toată discuția)