avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... certificat de nastere
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

certificat de nastere

eu sunt plecata in strainatate,se poate intampla ceva daca eu mi-am pierdut certificatul de nastere in tara???se poate folosi cineva in mod fraudulos??nu am cum sa vin sa-l declar pierdut...ce pot face?multumesc
Cel mai recent răspuns: yvk , utilizator 01:55, 13 Iunie 2012
Solicitati alt certificat. In cererea de eliberare certificat veti scrie in ce imprejurari ati pierdut certificatul. Certificatul nou eliberat il anuleaza pe cel pierdut.
poate fiul meu sa-l declare furat?si cand vin in tara sa rezolv situatia?e ok asa?si daca da,unde?va multumesc
Fiul nu poate face nimic fara o imputernicire din partea dumneavoastra. Puteti sa-i trimiteti o procura autentificata la ambasada sau consulatul roman, prin care il imputerniciti sa solicite un nou certificat de nastere, ocazie cu care va declara si pierderea/furtul vechiului certificat. Cererea se depune la primaria unde a fost inregistrata nasterea dumneavoastra sau la serviciul public comunitar local de evidenta a persoanelor din raza de domiciliu (al dumneavoastra sau al fiului).
Puteti, de asemenea, sa solicitati un nou certificat prin intermediul ambasadei/consulatului. Cu ocazia emiterii certificatului nou, cel vechi va fi anulat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

S.o.s iazbuka iazbuka Ieri mi-au fost furat portofelul cu tot cu buletinul meu fiind singura mea carte de identitate, tin sa precizez ca sunt in olanda, ce as putea face sa pot ... (vezi toată discuția)
Pot obține buletin prin consulat dacă nu am niciun act de identitate valabil? GabLuta GabLuta Locuiesc in Irlanda si mi-am pierdut certificatul de naștere. De curând am aplicat pentru un certificat duplicat prin consulatul din Dublin, si-l voi avea la ... (vezi toată discuția)
Procedura schimbare certificat de nastere model vechi in certificat nou si apostilare burgundy burgundy Buna ziua, Am cautat mai multe informatii dar nu imi este foarte clar cum ar trebui sa procedez mai exact in cazul urmator. Fratele meu vrea sa se ... (vezi toată discuția)