avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis retinut alcool
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis retinut alcool

Am fost testat cu aparatul etilotest care a a indicat 0.16 mg/l, deoarece băusem doar un shot de tequila, am solicitat recoltarea probelor biologice, iar rezultatul a fost 0.00 g/1000 ml, fapt menționat și în procesul verbal de contravenție. În baza acestui rezultat am obținut prelungirea dovezii de circulație şi acum intentionez să contest procesul verbal pentru a-mi recupera permisul. Cum ar trebui sa formulez contestatia tinand cont de faptul ca in aerul expirat au iesit 0.16 mg/l, dar totusi in sange a fost 0.00 g/1000 ml. Mai trebuie sa va spun ca am recunoscut si verbal si intr-o declaratie pe care i-am dat-o politistului ca am consumat un shot de tequila, dar fara sa precizez ora. Si acest fapt a fost mentionat de catre politist si pe procesul verbal pe care l-am semnat, fara sa observ respectiva mentiune.
Va multumesc anticipat!
puteti dar nu va foloseste. chiar daca se va interpreta in favoarea dvs, in sensul retinerii valorii celei mai mici, tot sunteti vinovat si retinea permisului este legala si temeinica.
Va rog sa-mi scuzati insistenta, in lege spune pe de o parte ca in cazul unei alcoolemii peste 0.4 se recolteaza obligatoriu probe de sange si i se da o dovada inlocuitoare FARA VALABILITATE (la fel si in cazul in care e sub 0.4, dar conducatorul auto nu solicita probe biologice), iar pe de alta parte cand conducatorul auto solicita recoltarea probelor de sange i se elibereaza o dovada inlocuitoare CU VALABILITATE.
Asta inseamna ca solicitarea recoltarii probelor de sange de catre sofer are drept consecinta pozitiva pentru el doar obtinerea unei dovezi cu valabilitate?
Si daca aparatul etilotest nu indica valoarea corecta?
Sau daca bonul prezentat de politist nu e cel pentru testul efectuat de sofer, ci de o alta persoana?
Ce prevede legea cand alcoolemia in sange e 0,00?
Contestati in instanta si PV de contraventie se anuleaza cu siguranta din ceea ce povestiti dvstra aici.Chiar nu inteleg opiniile altor participanti la discutie, [Editat] ,proba elocventa in cazul alcoolemiei este proba biologica adica valoarea alcoolului in sange si de ea se va tine cont.

Art. 192. ? (1) Conducătorului de autovehicul sau tramvai, testat cu un mijloc tehnic certificat sau cu un mijloc tehnic omologat şi verificat metrologic, i se reţine permisul de conducere dacă valoarea concentraţiei este de cel mult 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, eliberându-se dovadă înlocuitoare fără drept de circulaţie, dacă nu doreşte recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, în condiţiile stabilite la art. 194 alin. (1). (2) Când conducătorul vehiculului solicită recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, acesta va fi însoţit de poliţistul rutier, la cea mai apropiată instituţie medicală autorizată sau instituţie medico-legală, iar după recoltare i se va elibera o dovadă înlocuitoare cu drept de circulaţie pentru cel mult 15 zile, a cărei valabilitate intră în vigoare la 24 de ore de la cea de a doua recoltare de probe biologice.


[Mesaj editat - pct. 2.2 teza finala din regulament. Utilizatorul a a scris ca a baut. Este numai problema utilizatorului daca doreste sa minta in instanta, insa aici nu incurajam pe nimeni sa procedeze astfel.]
Ultima modificare: Miercuri, 13 Iunie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcoolemie 0.12 permis suspendat? Raluka1985 Raluka1985 Buna ziua, Sotul meu a fost oprit in trafic dupa ce bause un pahar de bere iar la etilotest a iesit alcoolemie 0.12 . Politistul a retinut permisul pentru 90 ... (vezi toată discuția)
0.16 alcool in aer expirat si 2.0 in sange anonimus17 anonimus17 Buna, in data de 30 mai in jurul orei 21 am consumat 1 bere la o terasa cu niste prieteni, la ora 21.30 m-am urcat la volan si la cca 100m am provocat un ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat - 90 zile geoteoria geoteoria As dori sa ma sfatuiasca cineva daca, as avea castig de cauza, la un proces verbal de contraventie, respectiv, in seara de 30.08.2012, am fost oprit de un ... (vezi toată discuția)