avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... SCHIMBARE NUME COPIL
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

SCHIMBARE NUME COPIL

O intrebare...Pot schimba numele de familie al copilului minor?! Copilul imi este incredintat prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila , numai k nu pot lua acceptul tatalui pentru k nu stiu de unde sa il iau de 7 ani....se poate schimba numele in situatia asta sau trebuie sa astept pana cand copilul devine major?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:40, 15 Iunie 2012
OG 41/2003 -ART. 7 (1) Pentru minor, cererea de schimbare a numelui se face, după caz, de părinţi sau, cu încuviinţarea autorităţii tutelare, de tutore. Dacă părinţii nu se înţeleg cu privire la schimbarea numelui copilului, va hotărî autoritatea tutelară.
(2) Când cererea de schimbare a numelui minorului este făcută de către unul dintre
părinţi, este necesar acordul celuilalt părinte, dat în formă autentică.
Adresati-va autoritatii tutelare, explicati-le ca nu cunoasteti domiciliul tatalui si nici nu aveti vesti despre acesta, faceti dovada ca l-ati cautat, daca nu trebuie sa asteptati pana cand minorul implineste 18 ani.
Ultima modificare: Vineri, 15 Iunie 2012
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume minor dupa divort Victor_Caramida Victor_Caramida Buna seara, as dori sa stiu si eu daca in urma divortului am vreun cuvant de spus in decizia fostei sotii in ceea ce priveste schimbarea numelui minorului ... (vezi toată discuția)
Divort Vlad2013 Vlad2013 In urma defacerii casatoriei , copilul ramas in custodia mamei,care ,de curand a implinit varsta de 14 ani doreste sa - si schimbe numele de familie , dupa ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume minor smj smj Buna ziua, m-ar interesa daca sotia de care sunt divortat poate schimba numele fiului nostru, minor, care este in custodia ei, fara acordul meu. ... (vezi toată discuția)