avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reincadrare in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reincadrare in munca

Buna dimineata ,

pentru un salariat care a avut activitatea suspendata , pe parcursul unor cercetari de natura penala si se dispune incetarea suspendarii si plata salariului si a dobanzii legale , va rog un raspuns :
- pdv declaratii fiscale cum se depun ? Intervalul de suspendare este 2008 - 2011. societatea plateste salariul si dobanda .. dar cum se recupereaza vechimea ? declaratii rectificative pe toata aceasta perioada ? Catre ajofm, cjp, itm si cass?

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:02, 13 Iunie 2012
Vechimea opereaza in baza principiului restitutio in integrum .
Astfel, constatandu-se nevinovatia celui in cauza, acesta isi reia activitatea anterioara si i se va plati, potrivit normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, o despagubire egala cu salariul si celelalte drepturi de care a fost lipsit pe perioada suspendarii contractului.

Veti face declaratii rectificative pe toata perioada suspendarii catre AJOFM, ITM, Casa de Pensii, Casa de Asigurari de Sanatate.
La ITM veti face o nota explicativa la care veti atasa copie de pe hotararea judecatoreasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de munca suspendat. Moro2020 Moro2020 Timp de șapte ani am avut CI suspendat. In urma unei hotărî s-au constat nevinovăția mea. Conform CM daca se constata nevinovăția angajatului ,acesta ... (vezi toată discuția)
Suspendare contract de munca Riscuta Catalin Riscuta Catalin Buna ziua, Am cateva probleme pe care as dori sa ma ajutati sa le elucidez. Am lucrat intr-o institutie bugetara si am avut o functie de conducere. In urma cu ... (vezi toată discuția)
Adeverinta vechime costel58 costel58 As dori sa stiu daca dupa anularea in justitie a unei decizii de sanctionare disciplinara, perioada de suspendare aferenta pentru cercetare disciplinara ... (vezi toată discuția)